afers socials

Govern cerca un edifici ja construït per a fer-hi el nou centre de menors

Es busca un immoble amb suficient espai verd per acollir joves amb conductes de risc

Govern cerca un edifici ja construït per a fer-hi el nou centre de menorsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern busca un edifici ja construït per a instal·lar-hi el nou centre per a joves amb comportaments de risc. Un projecte que el cap de Govern va exalçar al debat d’orientació política de fa dues setmanes afirmant que la voluntat és “obrir el centre per a menors problemàtics al més aviat possible”. Fonts de l’executiu van detallar que actualment s’està en la fase de cerca d’ubicacions i que es prioritza que sigui un immoble existent per tal de guanyar temps i estalviar-se tota la fase de construcció d’un nou edifici. Així mateix, van explicar que el Govern està “en espera” que es concretin les diferents possibilitats per tal de “trobar un espai que sigui adequat”.

D’aquesta manera, l’equipament, que s’inspirarà en el centre privat Amalgama7 de Barcelona i per tant estarà especialitzat en el treball preventiu, educatiu i terapèutic per a joves i les seves famílies, es projecta ja de cara a l’any que ve, quan ja s’hagin definit les contractacions i despeses al pressupost de l’Estat per al 2018 i es pugui decidir quina partida es destina per a començar a tirar endavant l’espai.

Zona verda

Les mateixes fonts van indicar que es busca un indret apte per a aquest tipus d’instal·lacions sigui a la parròquia que sigui sempre que tingui una zona d’espai verd suficientment gran. La finalitat és que aquells adolescents i joves que tinguin dificultats de convivència amb els seus progenitors puguin demanar l’ingrés total o parcial al centre així com aquells que pateixin drogodependència o tinguin problemes relacionats amb el consum d’estupefaents. En la línia del servei català que imita, que ofereix tant atenció ambulatòria, residencial o en règim de centre de dia a joves amb comportaments de risc o perfils bàsics de trastorns conductuals així com orientació a les famílies.

tracking