SALUT

El projecte de llei de fertilitat, el mes que ve

El text, que posteriorment s’entrarà a tràmit al Consell General, obrirà la via a l’arribada de l’Institut Marquès al país

El projecte de llei de fertilitat, el mes que veFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El contingut de la llei de fertilitat que ha de permetre la instal·lació de clíniques de reproducció assistida estarà enllestit el mes que ve. Aquest text, que permetria la implantació de l’Institut Marquès al Principat, servirà per superar precisament el gran obstacle que hi ha actualment com és la falta de legislació per desenvolupar aquesta activitat, que serà el cent per cent privada. Una vegada el contingut estigui perfilat, el text s’enviarà a tràmit al Consell General.

“La nostra voluntat és tenir durant les setmanes vinents la llei enllestida. Creiem que el mes vinent podrem tenir un text bastant definitiu i el sotmetrem a tràmit parlamentari”, va explicar ahir el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, durant la presentació de la inauguració de la clínica Podoactiva al país. Amb el text enllestit, els parlamentaris hauran de donar llum verd al text que és una de les prioritats que ja es va marcar el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, en la possessió del nou càrrec per tal que projectes com el de l’Institut Marquès o el Baselga poguessin fer-se realitat d’ara al 2019. “Estem treballant en la llei de fertilitat i ja sabem que a darrere hi ha centres de prestigi interessats a desenvolupar projectes a Andorra”, hi va afegir Missé. El secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica també va anunciar respecte a altres projectes, com el d’oncologia, que la intenció és que el plec de bases del concurs estigués preparat a final d’any per licitar-lo “el màxim de ràpid possible” perquè “el projecte pugui ser efectiu el 2018”. Missé va dir que el concurs estarà obert “a qualsevol licitador i qualsevol empresa que compleixi les bases”.

tracking