Esquí
Viladomat dubta que el forfet de Grandvalira duri fins al 2019
L’accionista de Saetde diu que han marxat treballadors i hi ha neguit entre operadors turístics
El màxim accionista de Saetde, Joan Viladomat, va posar en dubte ahir, en la compareixença que havia sol·licitat fer a la comissió legislativa d’economia, que el forfet conjunt de Grandvalira es mantingui l’hivern 2018-2019. Viladomat va dir que el procés de dissolució de Nevasa “està tenint efectes perquè el personal se sent inquiet” i n’hi ha, fins i tot, que ha marxat. El responsable de Pas de la Casa-Grau Roig va assegurar així que caldrà pactar “com recuperar” personal quan la dissolució sigui efectiva, i va asseverar també que hi ha “preocupació” entre els operadors turístics.
Viladomat va apuntar que el procés encetat “no hauria de tenir efecte de cara al públic” aquest hivern, malgrat que va titllar de “dur” el trencament de Nevasa, la societat que gestiona la marca Grandvalira. “No sé jo si aquest estatus el podrem mantenir dues temporades”, va insistir.
Greuge davant Govern
Sobre els motius que van dur-lo a plantejar el trencament, Joan Viladomat va dir ahir que “la sensació que hem tingut [a Saetde] és que els canals de comunicació d’Ensisa amb Govern eren molt més directes”. Viladomat va criticar novament la declaració d’interès nacional de la plataforma de Soldeu, una qüestió per la qual té presentada una demanda a la Batllia. “Molta gent ens diu, ho paga Ensisa, nosaltres també pagaríem per moltes obres il·legals i no es poden fer”, va etzibar.
A més, va afegir que “les inversions directes a un esdeveniment [la Copa del Món del 2019] que pensàvem que era de Grandvalira han anat directament a les caixes d’Ensisa”, una qüestió que, segons Viladomat, s’havia discutit reiterades vegades al consell d’administració de Nevasa. “Si els esdeveniments es fan a Grandvdalira, les subvencions [del ministeri] de Turisme han d’anar repartides d’una altra manera”, va mantenir Viladomat.
En acabar la compareixença, Viladomat va mostrar als consellers generals membres de la comissió d’economia, un mapa dels terrenys de la plataforma. “Se’ns va dir que no era una requalificació urbanística, perquè els terrenys eren urbanitzables, però el que sí que és, és una plusvàlua”, va mantenir Viladomat.
Acord Arcalís-Pas Grau
Viladomat va confirmar que la intenció de l’oferta de Saetde per Ordino-Arcalís és oferir un forfet que permeti que “per un suplement en el preu” es pugui esquiar també a Pas Grau. “En la situació que es troba Arcalís, ens va semblar que incrementant el preu mitjà, oferint que la gent esquiï als dos dominis, donaríem una volta a la comptabilitat”, va mostrar-se convençut. Justament en la sessió de comú d’Ordino d’ahir, Mortés va mostrar-se a favor de la possibilitat, segons va recollir l’ANA. “Ho veiem perfecte”, i seria “un bon principi” per crear un forfet únic a les pistes del país, al seu parer.
Viladomat, que va assistir a la comissió acompanyat del president de Saetde, Andreu Riba, va assegurar que Saetde seguirà dins del forfet escolar, malgrat considerar que cal una pujada d’almenys uns dos euros. “Com a empresa privada estem fent un gran esforç” va apuntar.