afers exteriors

El president lusità es reunirà amb la comunitat del seu país al Prat del Roure

La visita oficial de Rebelo inclou la participació del mandatari als actes de la Diada de Meritxell

El president lusità es reunirà amb la comunitat del seu país al Prat del Roure

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trobada amb membres de la comunitat portuguesa al Prat del Roure (divendres a partir de les 16.30 hores) és una de les activitats destacades de la visita oficial que el president de la República de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, fa des d’aquest dijous a Andorra. Acompanyat del cap de Govern, Toni Martí, visitarà les associacions ubicades a les carpes a l’exterior de l’aparcament dels Veedors i s’adreçarà a la comunitat portuguesa en un parlament a la sala del Prat del Roure. Rebelo ocuparà el primer dia de viatge als actes més oficials, ja que visitarà Casa de la Vall, on serà rebut per les màximes autoritats d’Andorra (17.15 hores), i després es reunirà a l’edifici administratiu del Govern amb Martí (18.35 hores). Després de visitar el comú d’Andorra la Vella, el president lusità es desplaçarà fins a la Seu d’Urgell, on serà rebut al Palau Episcopal pel Copríncep Joan-Enric Vives, i participarà en el sopar oficial ofert pels dos Coprínceps. Durant la visita, el cap de Govern posarà en relleu el pes de la comunitat portuguesa al país i la necessitat d’unes relacions bilaterals fortes. Segons va explicar el portaveu, Jordi Cinca, també es buscarà el suport de Portugal a la candidatura d’Andor­ra a organitzar el 2019 la Cimera Iberoamericana.

Divendres al matí Rebelo el dedicarà a participar en els actes de la Diada de Meritxell. Farà a peu el camí entre Prats i el santuari i participarà en la missa solemne (11.00 hores) i el cant dels goigs. Després es traslladarà cap a la Massana (al túnel de les Dos Valires), on a la una de la tarda farà una ofrena floral en memòria dels treballadors portuguesos que hi van perdre la vida en els treballs de construcció de la galeria. Després visitarà la Casa Museu d’Areny-Plandolit, a Ordino.

Per Meritxell hi haurà un servei gratuït i continu d’autobusos (de 7 a 21 hores) que sortirà del Tor­rent Pregó, amb parada a la cruïlla del santuari i al temple.

tracking