reportatge

Es busca metge per Twitter

L’hospital necessita metges per cobrir tots els torns del servei d’urgències. Ahir va fer una crida per Twitter per trobar facultatius interessats.

Es busca metge per Twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Twitter es va convertir ahir en una mena de Servei d’Ocupació de l’Estat. Van aparèixer a mig matí dues piulades al compte del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), una en català i l’altra en castellà, amb el mateix missatge: “Necessitem metges per al servei d’urgències i emergències d’Andorra. Contacteu amb l’àrea de recursos humans (+376 871204).” No és gaire habitual, però fonts del SAAS van explicar que s’ha pres la decisió de difondre la recerca a les xarxes socials amb vista a propers edictes i pel fet que el servei d’urgències de l’hospital “està en procés continu de recerca i selecció de metges per les especificitats i característiques del servei”.

Les mateixes fonts van explicar que urgències té pressupostades 28 jornades completes i que actualment en té 23, a les quals se sumen les d’altres metges de la plantilla actual que tenen jornades parcials. El que necessita l’hospital són metges amb formació en urgència prehospitalària i hospitalària, “un perfil específic” que incrementa la dificultat de trobar professionals amb una formació i experiència bàsica que permeti la seva fàcil adaptació a aquesta peculiaritat.

El SAAS ha decidit ampliar la recerca de candidats a les xarxes socials pel fet que un cop trobats, el procés d’incorporació al servei d’urgències s’allarga un sis mesos perquè s’han de validar les titulacions i altres tràmits. També perquè l’adaptació al lloc de treball requereix generalment tres mesos de formació prèvia a la incorporació al servei d’urgències i al SUM. Segons el SAAS, els problemes per trobar professionals amb aquest perfil dificulten encara més les substitucions per baixes de malaltia i maternitat.

tracking