tributs

Pendents més de 7.000 declaracions de l'IRPF a un mes del final del termini

A final d’agost se n’havien tramitat 6.235 de les 13.700 que Tributs calcula que ha de rebre

Pendents més de 7.000 declaracions de l'IRPF a un mes del final del terminiARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ritme de presentacions de declaracions de l’IRPF està sent superior aquesta campanya, però tot i així, i com ja va succeir l’any passat, el setembre es presenta carregat a l’oficina de l’Agència Tributària pel nombre que encara manquen per tramitar. Segons la informació facilitada pel Govern, a data 29 d’agost se n’havien rebut un total de 6.235 i calculen que n’han de rebre 7.465 més fins a l’acabament del període voluntari, el 2 d’octubre.

Les campanyes informatives i la insistència del Govern que els obligats tributaris no esperin a fer el tràmit a darrera hora i que usin la via on-line ha tingut una incidència relativa. Sí que s’han presentat més declaracions que l’any passat en les mateixes dates (un total de 1.470, un 31%) però el que s’ha percebut és que mentre que “durant els tres primers mesos del període voluntari de declaració, abril, maig i juny, la presentació es va incrementar de manera important respecte del mateix període de l’any anterior, durant els mesos de juliol i agost aquest increment s’ha alentit”, van assenyalar des de Tributs.

Respecte a la modalitat de declaració, les dades constaten un increment de l’opció on-line. L’any passat fins a l’1 de setembre el servei n’havia rebut 1.050 per via telemàtica, el 22% del total, i aquest any 1.735, un 28%.

Tributs demana, per tal de reduir les cues que ja s’esperen per a aquest mes, que es faci servir el mòdul d’identificació en línia (MIL) per fer la declaració on-line o bé el MIL temporal per fer la declaració a través d’un assessor o gestor tributari. Tanmateix, recorden que cada dilluns l’Agència Tributària obre la cita prèvia d’aquella setmana perquè els usuaris la puguin sol·licitar i rebre assistència en la declaració.

Per a la campanya del 2017, corresponent a les rendes del 2016, s’esperen 13.700 declaracions, 300 més que l’any passat.

tracking