Alliberen quatre joves a qui una noia havia acusat d'abús sexual

La Batllia ha considerat que la declaració de la jove tenia moltes incoherències i que la versió dels acusats respecte que havia estat sexe consentit era més creïble

Alliberen quatre joves a qui una noia havia acusat d'abús sexualARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia va decidir deixar en llibertat quatre joves d’entre 18 i 21 anys que havien estat acusats per una noia d’haver abusat sexualment d’ella en grup, segons van informar fonts properes al cos de policia. La Batllia va considerar que la declaració de la noia no era prou consistent i que tenia llacunes, a banda que una segona jove que també hauria estat implicada en els fets no havia presentat cap denúncia. S’ha considerat més fiable la versió dels quatre joves, jugadors de l’equip de rugbi del Castelsarrasin francès, que van assegurar que les relacions sexuals havien estat consentides.

Etiquetes:

Els fets van tenir lloc la nit de divendres a dissabte, quan els quatre nois i dues noies haurien acabat la nit en un hotel, segons les mateixes fonts, i hauria tingut lloc sexe en grup. Durant la festa abans d’anar a l’hotel haurien consumit força alcohol. L’endemà al matí una de les noies va presentar una denúncia assegurant que se l’hauria forçat a tenir relacions sexuals. La policia va detenir el mateix dissabte els quatre jugadors de rugbi, que es trobaven a Andorra en una estada que estava fent l’equip de Castelsarrasin, que juga a la federal 2 francesa. La detenció es va fer sota els presumptes càrrecs d’un delicte contra la llibertat sexual.

Els quatre joves francesos van negar des del primer moment les acusacions tot assegurant que en cap moment s’havia forçat ningú. La declaració de la noia presentava algunes incoherències que ja havien estat detectades en primera instància en les explicacions que havia donat davant de la policia. Els quatre joves van passar a disposició judicial i la Batllia va decidir alliberar-los en constatar més solidesa en la versió respecte al fet que tot havia estat consentit.

S'IDENTIFICA TRES COPS AMB FALSA DOCUMENTACIÓ

La policia va detenir un home no resident de 60 anys que estava en recerca i captura per haver-se identificat fins a tres cops amb documentació falsa. Quan va ser arrestat se li van trobar dos pots de perfum que havia robat d’un establiment comercial del país. Se l’acusa d’un delicte contra la seguretat del tràfic jurídic. La setmana passada es van produir dues detencions relacionades amb maltractaments en l’àmbit domèstic. Un resident de 56 anys va ser arrestat en el domicili d’Escaldes per una agressió entre pare i fill. Un resident de 34 anys també va ser arrestat després de protagonitzar una agressió amb la seva dona en un bar d’Andorra la Vella. De la resta de detencions de la setmana passada en destaquen dues. La primera, la d’un home, resident de 38 anys, que va ser controlat quan conduïa per Sornàs quan tenia suspès el carnet de conduir. I l’altra correspon a una dona no resident de 25 anys que estava al país quan té una ordre d’expulsió en vigència durant cinc anys.

DETINGUT PER DONAR 1,95 g/l EN UN CONTROL D'ALCOHOLÈMIA

La policia va arrestar la setmana passada sis persones per haver donat positiu en els controls d’alcoholèmia. La taxa més alta correspon a un home resident de trenta anys que va donar a la prova 1,95 grams d’alcohol per litre de sang. La detenció es va produir arran d’un control rutinari que s’estava fent la matinada de dissabte a diumenge, a un quart de set de la matinada. En el mateix control, i a la mateixa hora, un altre home, resident de 26 anys, va ser arrestat per superar el límit màxim marcat per la llei. Concretament va donar al test 0,91 grams d’alcohol per litre de sang. Unes hores després, tot i que no s’especifica si era o no el mateix control, un tercer home va donar positiu. En aquest cas amb una taxa d’1,05. Dels sis arrestats per alcoholèmies tres ho van ser durant la matinada i el matí de dissabte a diumenge. Dos dels altres tres detinguts també van ser homes i en controls rutinaris amb taxes de 0,90 i 1,05. L’únic detingut per alcoholèmia relacionat amb un accident va ser una dona de 23 anys. La policia va ser requerida a les nou de la nit de dimarts passat per un accident amb danys materials i en el test va donar 0,84.

Pel que fa a possessió de drogues, dissabte es va arrestar un no resident de 21 anys amb 1,2 grams de cocaïna i 3,1 de marihuana.

tracking