Política

Unió Laurediana qüestiona que el ràfting sigui viable

Els consellers de la minoria es mostren “molt preocupats” i denuncien l’opacitat de la majoria

Unió Laurediana qüestiona que el ràfting sigui viableXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oposició de Sant Julià de Lòria ha manifestat els seus dubtes sobre la viabilitat del circuit de ràfting que la majoria projecta engegar el març de l’any que ve. Els consellers d’Unió Laurediana Joan Albert Farré i Rossend Duró han mostrat la seva preocupació pel fet que el comú decideixi tirar endavant l’activitat, tot i les incògnites que pesen sobre el projecte, i exigeixen al cònsol que faciliti els informes tècnics que avalen la viabilitat d’habilitar un circuit de ràfting al riu Valira. La minoria d’UL va demanar els informes econòmics i mediambientals per escrit al juliol tant al comú com al consell d’administració de Camprabassa i encara no els han tramès la informació.

El conseller Joan Albert Farré va assegurar que “a nivell d’oposició estem molt preocupats” perquè “tenim dubtes sobre la viabilitat del projecte”. “Apreciem que el cabal d’aigua aquest estiu ha estat aparentment a nivell visual insuficient per gastar-se diners en aquesta activitat”, va argumentar, concloent que “el comú vol fer entrar el clau per la cabota” malgrat que el Govern ha advertit que a l’estiu no es podrà practicar l’esport perquè no hi haurà prou aigua.

De la seva banda, el conseller Rossend Duró va explicar que “no entenem com poden seguir endavant amb el projecte” si l’executiu ha alertat de la manca de cabal d’aigua, alhora que va denunciar la falta d’informació que l’oposició té sobre el projecte. A parer de Duró, l’executiu s’hauria de manifestar amb més contundència perquè té la competència sobre el cabal del riu. “Que Governi agafi la seva responsabilitat i actuï com ha d’actuar”, va etzibar. A més, va criticar que els membres de l’oposició no saben “res” del projecte, ni si tenen els permisos corresponents dels propietaris dels terrenys.

Delicada situació econòmica

Duró va assenyalar que passar per alt l’avís de l’executiu genera preocupació “i més tal com estan les arques del comú de Sant Julià”. Cal tenir en compte que el comú destina al projecte de ràfting la principal partida d’inversió del pressupost, 800.000 euros. En aquest sentit, va afirmar que tenen “dubtes que això funcioni” i va lamentar que “si Govern, que té els seus tècnics, desaconsella l’activitat i volen tirar endavant el projecte tant sí com no amb el desacord del Govern, aquí passa alguna cosa”.

Farré també va fer palès l’estat de les finances de la corporació. “La situació financera del comú de Sant Julià i de Camprabassa és coneguda per tothom. Cal vetllar més per fer les coses ben fetes i redreçar la situació”, va argumentar, tot lamentant que “a sobre les inversions que es fan no van acompanyades dels informes tècnics i econòmics i nosaltres com a oposició no tenim ni dret a rebre la informació”.

En aquesta línia, va remarcar que “la gestió d’un comú ha de ser una cosa transparent i oberta, no pot ser opaca d’aquesta manera i menys quan hi ha indicis que tècnicament no és viable”. “No es poden invertir diners públics si no és de manera rigorosa”, va reblar, deplorant que “fa molts dies que hem demanat la informació i no se’ns diu res, se’ns nega la informació”. “Hem demanat que ens donin els informes que diguin que tècnicament això és viable. Entenc que no ens els volen donar”, va reiterar, assegurant que les dades que es van sotmetre a informació pública sobre el projecte no concernien al cabal del riu. Duró va palesar que “el projecte té moltes mancances” i que no el comparteixen d’origen perquè prefereixen una oferta d’esports d’aventura lligada a la muntanya de Rocafort. “En cas que s’apostés per fer un projecte d’esports d’aventura a Sant Julià ho lligaríem més àmpliament amb altres ofertes i aprofitant la muntanya de Rocafort. Però no tancat en el ràfting perquè dubtem que això funcioni”, va exposar.

tracking