Diplomàcia

El consolat francès tanca les portes amb queixes dels residents gals

El president de l’UFE, Daniel Bastide, diu que la clausura dificultarà els tràmits administratius

El consolat francès tanca les portes amb queixes dels residents galsArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consolat francès al Principat tancarà aquesta tarda les seves portes. Els residents gals han de renovar a partir d’ara el document d’identitat o el passaport presencialment en un dels ajuntaments de les localitats franceses més properes al Principat o bé als consolats de Barcelona o de Madrid.

El president de la Unió de Francesos a l’Estranger (UFE), Daniel Bastide, lamenta el tancament del consolat perquè creu que dificultarà les tasques administratives. També pregunta com s’ho faran els residents que no puguin desplaçar-se, com ara la gent gran. A més, Bastide recorda que l’absència del consolat pot entorpir el termini per aconseguir alguns papers necessaris per a la implementació d’algunes empreses gal·les al país. “No és un fre, però serà més difícil”, diu Bastide.

Atès els terminis que es necessiten per enviar els diferents documents, fa dies que ja no s’accepten més demandes per renovar el carnet d’identitat. Les que es van fer anteriorment s’hauran de retirar, com a molt tard, avui, segons explica l’ambaixada francesa a Internet. Pel que fa als passaports, ja no es podien fer més demandes des del passat 31 de juliol per assegurar que la documentació pogués ser lliurada avui. Els residents gals ja han de fer les seves sol·licituds de carta nacional d’identitat o de passaport o bé al consolat general de Barcelona o en una de les localitats franceses més properes al país com Ax-les-Thermes, Tarascon-sur-Ariège o Foix. De fet, ho podran fer a qualsevol ciutat francesa, ja que tots els ajuntaments tenen els mitjans suficients. Pel que fa als documents d’estat civil, de nacionalitat o de visat, els tràmits s’hauran de dur a terme al consolat general francès de Madrid.

tracking