Política

DA iniciarà al setembre el procés per elegir un nou cap de llista

Els ‘taronja’ buscaran el candidat a cap de Govern durant la tardor i esperen tenir-lo a principis de l’any que ve

DA iniciarà al setembre el procés per elegir un nou cap de llista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

DA començarà a treballar en la successió de Toni Martí a partir del setembre. El partit preveu que el procés de consultes amb els comitès parroquials i l’executiva s’allargui durant tota la tardor i aspira a poder tenir el nom del futur candidat a principis del 2018. L’executiva de la formació ja està treballant per definir els mecanismes de la successió, i segons va informar el secretari d’organització dels demòcrates, Esteve Vidal, “la intenció és tenir un potencial candidat a principis de l’any que ve”. El calendari “ideal” que planeja la formació, va indicar, seria que el procés durés “uns tres mesos”, tot i que segons les dificultats es podria allargar.

El que sí que tenen decidit els taronja és que el futur cap de llista ha de ser de consens, i per tant tenen descartat passar per unes primàries. “Ha de ser un candidat de consens que congregui tot el partit”, va resumir el membre de l’executiva, que va narrar que s’ha optat per la unanimitat “perquè pensem que és la millor manera de fer-ho per mantenir un partit cohesionat i unit”. “Busquem algú que agradi al màxim de gent possible, que tingui qualitats que puguin fer-lo un bon candidat”, va resumir. D’aquesta manera, va evitar parlar de favorits al·legant que “encara no hem posat el termòmetre per detectar la temperatura de les nostres bases”.

Vidal va remarcar que probablement hi hagi diversos aspirants a rellevar Toni Martí. “N’hi ha haurà més d’un. Molts no, però alguns sí”, va revelar, indicant que s’escollirà el candidat després de consultar-ho amb la militància i acordar quin és el més idoni electoralment per al partit. “Tenim la sort de ser un partit amb perfils interessants per poder ocupar el càrrec a candidat a cap de Govern”, va destacar, i per tant s’ha d’obrir una fase de consultes per saber “si tenen disponibilitat i voluntat” de fer-ho.

De cara als possibles escenaris electorals i a la formació d’una hipotètica plataforma progressista o aliança entre forces polítiques, Vidal va assenyalar que “com més partits hi hagi, millor” perquè reflectirà la pluralitat de la societat, però va manifestar que els demòcrates “estem molt convençuts del que estem fent, que les reformes que vam iniciar són les que el país necessita i ens centrem en el nostre projecte”.

Aliança de partits

No obstant això, va remarcar que “si hi ha una plataforma amb gent disponible i amb un projecte interessant per al país, benvingut sigui”, però va recalcar que “el més important és que hi hagi una proposta que aglutini gent”. “Si presenten un projecte alternatiu al nostre serà el joc de la democràcia. Els ciutadans voten els projectes que més confiança els generen independentment de qui els promogui”, va argumentar, i en aquesta línia, va dir que “les candidatures o plataformes es construeixen darrere d’idees, i si hi ha una idea de centreesquerra que uneix diferents grups que actualment existeixen em semblarà perfecte”.

CERCA DE CANDIDATS TAMBÉ A ESCALDES-ENGORDANY

DA també haurà de buscar nous candidats per a les eleccions comunals a Escaldes-Engordany, ja que Trini Marín i Marc Calvet no podran repetir. Vidal, que compagina la seva responsabilitat al nucli dur dels demòcrates amb la tasca com a conseller de comú a Escaldes-Engordany, va explicar que es buscaran candidats dins del comitè par­roquial de DA, on es mirarà “qui poden ser les persones que poden encapçalar la candidatura”, un extrem que va dir que encara no s’ha començat a plantejar si bé podran ser persones de l’actual equip comunal o del comitè parroquial. “Quan sigui el moment començarem a parlar i buscarem candidats que siguin bons, però sobretot que creguin en el projecte”, va assenyalar el conseller, alhora que va confessar que no té intenció de postular-se com a candidat.

Vidal va lloar el perfil públic de Trini Marín –una de les polítiques més ben valorades a l’enquesta del CRES– i va dir que “té les capacitats” per fer política nacional. “És una senyora que està a l’escolta de tothom i atén tothom que li ho demana. És una manera de fer política molt propera i que la gent valora. Fer política és estar al servei de les persones, i en un país petit encara més”, va sentenciar.

tracking