Trànsit

Mobilitat registra 53.000 entrades de vehicles en l'inici del pont d'agost

L’àrea de Mobilitat preveu que se superaran els 63.000 que van creuar les dues fronteres el 2016

Mobilitat registra 53.000 entrades de vehicles en l'inici del pont d'agost

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pont de la Mare de Déu d’Agost acaba avui i tot fa pensar que ho farà amb una entrada de vehicles superior a la del 2016. Segons les dades de l’àrea de Mobilitat, entre divendres i diumenge un total de 53.000 vehicles han creuat les dues fronteres i amb tota probabilitat se superarà la xifra de 63.000 de l’any passat, ja que se li hauran de sumar els que van entrar ahir i els que ho facin avui. Que la xifra pot ser superior ho fa pensar el fet que en els tres dies han entrat percentualment més vehicles dels que ho van fer les mateixes jornades del 2016. Un 15% més el divendres, un 6% més el dissabte i un 15% més el diumenge. Ha pujat l’entrada en les dues fronteres. Els primers tres dies ho van fer un 19, un 8 i un 15%, respectivament, a la de Sant Julià, i un 10, un 1 i un 15,3%, respectivament, a la del Baladrà.

L’agost, doncs, està mantenint la tendència alcista quant a l’entrada de vehicles que s’ha viscut al juny i al juliol, quan es va incrementar l’arribada de vehicles en un 12% respecte a l’any passat.

Pel que fa a l’entrada d’automòbils durant el pont, el director de l’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, va destacar que no estan provocant retencions importants perquè “s’està fent de forma esglaonada”, i que només s’han viscut problemes amb els que volien sortir pel Pas de la Casa. L’operatiu és l’habitual de qualsevol mes d’agost quan es treballa amb coordinació amb els serveis de Circulació de Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. També s’està en contacte amb les autoritats catalanes de trànsit per assumir l’entrada de vehicles provinents de l’N-145. Al matí d’ahir hi va haver retencions en direcció a Andorra en aquesta carretera que van afectar la circulació al Principat. Hi va haver fins a 6 quilòmetres a la car­retera catalana que es van traduir en 3,5 més a la CG-1 a Sant Julià de Lòria en sentit nord. També hi va haver trànsit dens amb retencions al matí al Pas de la Casa. A la tarda les cues es van repetir de sortida a les dues fronteres. Al Pas de la Casa van arribar a ser de tres quilòmetres.

Mobilitat registra 53.000 entrades de vehicles en l'inici del pont d'agost

tracking