Esquí

El president de la FAE explica a la FIS l'evolució de la plataforma

Coma, amb el ministre Camp i Conrad Blanc, va parlar de l’inici de les obres i del plet judicial

El president de la FAE explica a la FIS l'evolució de la plataformaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Albert Coma, el ministre de Turisme, Francesc Camp, i el membre del consell d’administrador d’Ensisa Conrad Blanch es van reunir dimarts passat a la localitat suïssa de Zuric amb el president de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), Gian Franco Kasper. L’objectiu de la trobada, segons va explicar Coma al Diari, era informar Kasper dels darrers esdeveniments vinculats amb la plataforma esquiable de Soldeu i del trencament de Grandvalira.

“Com a president de la FAE em veia obligat a explicar al meu president l’actual situació en primera persona”, va assenyalar Coma, que va indicar que l’última vegada que es va trobar amb Kasper li havia notificat que la família Viladomat, màxima accionista de Saetde, havia presentat un recurs administratiu a la declaració d’interès nacional de la plataforma esquiable i de l’aparcament adjunt. “L’he informat que el plet administratiu que s’havia presentat ara és un plet judicial i de les conseqüències que podia tenir”, va indicar el president de la FAE. “També li he explicat que les obres de la plataforma esquiable han començat i que no sabem si més endavant es poden aturar o si continuaran”, hi va afegir.

Coma va assegurar que el president de la FIS va rebre aquesta informació amb “normalitat” i que “no es va estranyar” perquè ja s’han viscut situacions similars en anys anteriors amb altres seus. Preguntat per si les obres estaran acabades per acollir les finals de la Copa del Món el març del 2019, el president de la FAE va recordar que “si no passa res arribaran a temps”, i va dir que si s’aturen “la FIS ja sabrà què ha de fer”.

Respecte al fet que anés acompanyat a la reunió de Camp i Blanch, Coma va dir que ho va demanar perquè es veiés que “tenim el suport” del Govern i de la societat gestora de l’estació.

tracking