Apapma demana que al comú es depurin responsabilitats per l'os

El col·lectiu insisteix a reclamar el tancament immediat del parc de Naturlandia

Apapma demana que al comú es depurin responsabilitats per l'osFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Apapma es mostra “content” amb la finalització de l’expedient obert arran de la mort de l’os a Naturlandia i la imposició d’una sanció de 6.000 euros perquè “així sabem que la història que ens van explicar al principi sobre els fets no era veritat”, afirma el president de l’associació, Carles Iriarte. Anuncia, a més, que hi haurà més accions del col·lectiu quan disposi de tot el dossier instruït des de Medi Ambient i pugui analitzar tota la documentació “perquè som part interessada”. Accions que Iriarte encara no pot concretar però entre les quals se n’inclourà una que afecta el comú de Sant Julià. “Amb l’acomiadament de dos treballadors del parc no es tanca la cadena de responsabilitats, a dalt hi ha el comú”, assevera el representant d’Apapma, per reclamar que es depurin responsabilitats a la corporació pels fets que van acabar amb la mort de Torb, abatut per un empleat de Naturlandia.

Etiquetes:

Carles Iriarte remarca que el principal promotor de l’empresa responsable del parc, Camprabassa, “que explota econòmicament els animals és el comú i hi ha una responsabilitat que ha d’arribar fins a ells perquè han permès que es mantinguin les condicions en què es va produir la mort de l’os”. I puntualitza que aquesta depuració de responsabilitats per l’afer “ha d’arribar a altes instàncies, fins al comú”, alhora que assenyala que no li cor­respon a l’entitat dir sobre qui ha de recaure la responsabilitat. “Cadascú sabrà el que ha de fer i nosaltres farem accions perquè els empleats van ser acomiadats, a més, de manera no causal, i van ser indemnitzats i les coses no acaben aquí”, assegura Iriarte, que justifica les mesures que decideixen demanar en el fet que “no volem que la setmana pròxima torni a passar el mateix i acabi amb un animal mort”.

El col·lectiu no avança si seran accions administratives o d’un altre tipus perquè ho ha de decidir tota la junta, però el president insisteix que “exigim el tancament immediat de Naturlandia perquè els animals que estan en situació d’explotació no estan en condicions de seguretat ni ells, ni els treballadors, ni els visitants”, i confia que hi hagi un tancament progressiu fins que es pugui ubicar els animals en d’altres llocs. I sobre l’import de la multa, Iriarte destaca que és el màxim que preveu la llei, “però si de nosaltres depengués seria molt més elevada i a més el parc s’ha de tancar”.

tracking