El Govern retira la custòdia del gos agredit a Santa Coloma

Ho fa de manera provisional, fins que el cas es resolgui per la via judicial

El Govern retira la custòdia del gos agredit a Santa Coloma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Agricultura retirarà de manera provisional la custòdia del gos agredit presumptament pel seu propietari dimecres passat a Santa Coloma. Fonts del Govern expliquen que el departament ha obert un expedient per sancionar el propietari per la via administrativa si s’acaben demostrant els fets. L’expedient, però, està ara aturat fins que el cas no es resolgui judicialment, i fins que el Tribunal no emeti una futura sentència el departament no podrà donar continuïtat al cas.

Etiquetes:

Ara bé, el fet d’obrir aquest expedient administratiu ja permet al Govern retirar l’animal de la custòdia del seu propietari. Si la resolució de l’expedient indica que s’ha comès una infracció molt greu a la llei, es retirarà l’animal del seu amo de manera definitiva. La vida del gos, que actualment es recupera de les ferides al veterinari, no corre perill. Tot i això, segons la llei, no es pot demanar la retirada de la custòdia de manera provisional del segon animal fins que no hi hagi una sentència judicial o una resolució administrativa. Si hi hagués una sentència es podria, si escau, retirar la custòdia de l’altre animal.

Fonts del Govern recorden que la llei preveu que en cas d’una resolució de maltractament molt greu el propietari del gos no podria ser posseïdor d’un animal durant un període de sis anys. La Llei de tinença d’animals tipifica les agressions a animals com a delictes. Anteriorment, es considerava com una contravenció penal o falta. Els maltractaments o abandonaments d’animals són penats al Principat amb una multa de fins a 3.000 euros i fins a un any de presó. Quan aquests fets causin la mort de l’animal o es realitzin en un espectacle públic, la sanció podrà arribar fins als dos anys de presó i als 9.000 euros de multa.

El del gos que hauria estat agredit pel seu propietari a l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma es tractaria del primer cas greu des que el passat mes de juny va entrar en vigor la reforma del Codi Penal. L’associació Laika tampoc va presentar ahir a la Batllia la querella contra l’amo del gos. El col·lectiu tenia previst fer-ho dilluns. Segons l’advocat de Laika, Alfons Clavera, el motiu d’aquest retard és que s’estan acabant de perfilar “petits serrells” de la demanda. El lletrat va afegir que han d’acabar de “tipificar l’interès” per a presentar-se com a acusació particular abans d’entregar tota la documentació a la Batllia. Laika presentarà la demanda per denunciar, alhora, la impunitat en el maltractament d’animals.

tracking