sanitat

Concurs per oferir un servei integral d'oncologia a l'hospital

El Govern ha creat un equip de treball mixt per dissenyar el plec de bases

Concurs per oferir un servei integral d'oncologia a l'hospital

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha accelerat el procés perquè els projectes d’inversió estrangera relacionats amb el camp de la salut s’instal·lin al país. És per això que l’executiu ha creat un grup de treball que s’ocuparà de dissenyar el plec de bases del concurs públic per oferir un servei integral d’oncologia al país de la mà de centres de prestigi i referència internacional.

El concurs inclourà, segons va poder saber el Diari, la inversió en maquinària per fer tractaments de radiologia contra el càncer a Andorra. Aquest fet facilita l’arribada de l’Institut Oncològic Baselga, un organisme que ja s’ha interessat per assentar-se al Principat i que ofereix prestacions sanitàries que avui en dia no es poden trobar al país, com són els tractaments de radioteràpia que ara obliguen els pacients a desplaçar-se a l’estranger.

El grup de treball està liderat pel secretari d’Estat de Salut, Joan Antoni León, i hi participen tres representants del ministeri de Salut, dos d’Economia i també un del SAAS i un de la CASS, segons van explicar fonts properes. El procés busca reforçar la imatge d’Andorra com a centre de referència des del punt de vista mèdic i també com a destí del turisme sanitari.

En el cas de l’Institut Baselga, tot i que té interès a atraure el turisme sanitari, no treballaria en un àmbit 100% privat, sinó que també hauria de funcionar des de l’hospital per tal d’oferir als ciutadans un tractament ara inexistent al país. És per aquest motiu que els responsables del SAAS hauran de treballar per encaixar el projecte dins la pròpia gestió.

tracking