El Govern insisteix per tenir operatiu PayPal

Missé afirma que estan analitzant el marc normatiu del Principat i treballant “per trobar acords amb les entitats”

El Govern insisteix per tenir operatiu PayPalXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica confia que PayPal es pugui començar a fer servir com a mitjà de pagament electrònic des d’Andorra, perquè explica que ha tingut “converses amb el director actual i l’anterior, i sempre m’han manifestat l’interès per trobar una solució dintre de les possibilitats que Andorra ofereix per prestar el servei”. Josep Maria Missé subratlla que és un element important des de la perspectiva del consumidor, perquè “dona moltes garanties en el pagament per la seguretat que transmet, quasi bé s’ha convertit en un estàndard en el comerç electrònic”, i per això s’han anat mantenint converses amb l’empresa “i els hem explicant com entenem que haurien d’operar a Andorra i el marc normatiu actual com ells podrien prestar la seva activitat, i estan analitzant la proposta i mirant de trobar acords amb les entitats”. El que no pot donar Missé és un calendari sobre l’operativitat de PayPal perquè recorda que quan les qüestions depenen de negociacions entre privats “ens és difícil fixar terminis, perquè jo també els desconec”, per ressaltar que “tant de bo” es tanqui aviat un acord amb un banc “perquè em consta que les entitats estan intentant tancar un acord amb PayPal per poder prestar aquest servei aquí”.

Etiquetes:

Com també espera que es pugui aconseguir l’operativitat al Principat de les plataformes eBay, Amazon i Google Play com a resultat que “cada dia estem burxant, forma part de la nostra agenda anar insistint a través de contactes”. Josep Maria Missé incideix que quan es fa aquesta feina s’ha de ser conscient de les limitacions que té el país perquè l’objectiu és “intentar sensibilitzar de la importància que té per a nosaltres, per a ells òbviament no en té tant, no ens hem d’enga­nyar. Són operadors per a qui el mercat andorrà és molt petit però no parem d’insistir per estar a dalt de la llista”.

Insistència que des de la secretaria que encapçala i des la iniciativa Actua no s’ha abandonat, però que està en mans de les empreses. “Vam fer els contactes en el seu moment, vam rebre contesta en alguns casos que se’ns consideraria al moment de fer l’expansió i estem en espera que aquestes empreses ens posin al seu radar, quan decideixin que és el moment de fer la implantació a Andorra”, comenta Missé a la ràdio del Diari. I hi afegeix que s’ha d’esperar que aquests operadors prenguin les decisions empresarials que en el moment que cor­respongui “comunicaran”.

El secretari d’Estat destaca que s’ha de continuar treballant per explicar el nou marc per atreure inversions i es mostra satisfet dels resultats que s’estan obtenint en el sector esportiu, “on hem aconseguit tenir certa imatge per esportistes que són aquí, per esdeveniments i empreses que presten serveis, i que estan motivant un efecte crida per buscar possibilitats per ubicar-s’hi”.

tracking