turisme

La UH preveu fregar el ple amb el Cirque du Soleil i la BTT

El president de la Unió Hotelera adverteix que a les parròquies altes “els hotels estan tancant”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Hotelera (UH) preveu que aquest cap de setmana l’ocupació sigui pràcticament total a les parròquies centrals, “en part per l’estrena del Cirque du Soleil”, va indicar el president, Manel Ara. L’associació també preveu una bona ocupació a les valls del nord per la Copa del Món de BTT que es disputa al Bike Park de Vallnord. “L’oferta cultural i esportiva farà que com a mínim a Andorra la Vella i Escaldes estiguem fregant la plena ocupació i segur que a la Massana també serà bona”, va explicar Ara.

Des del sector, però, alerten que les xifres del mes de maig són molt dolentes, ja que amb prou feines superen el 30%, i les parròquies altes són les que més pateixen. “Aquest és un mes molt pla. Costa molt mantenir els negocis i per això molts hotels de Canillo o d’Ordino fins i tot tanquen, ja que pel poc que facturen els resulta més car mantenir-los oberts”, va dir Ara. Aquestes dades són pràcticament idèntiques a les del mateix més de l’any passat i les del 2015. De totes maneres, “després de la travessia del desert” ara arriben bons mesos, que faran recuperar un sector que com explica el president de la UH “ho passem malament”.

Minven els visitants

El departament d’Estadística va presentar les dades sobre l’entrada de visitants al maig i les xifres recullen una caiguda del 4,1% respecte al maig del 2016. En total van arribar al país 512.000 persones, de les quals 134.342 van ser turistes (-10,5%) i 377.658 excursionistes (-1,6%).

En l’acumulat del 2017, els visitants han crescut un 2,5%, i si agafem els darrers dotze mesos l’augment és del 2,2%.

tracking