policial

Comissats 5 quilos de marihuana a les dues fronteres des de principi d'any

Els nous agents de policia es destinaran a reforçar la vigilància als accessos del país

Comissats 5 quilos de marihuana a les dues fronteres des de principi d'any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha comissat un total de cinc quilograms de marihuana als dos punts fronterers en el que va d’any 2017, una xifra considerablement superior a la de l’any passat. Durant tot el 2016 se’n van decomissar tres quilos. Són unes xifres facilitades pel ministeri d’Interior en una resposta publicada al Butlletí del Consell General on explica que s’han reforçat els controls a les fronteres, i posa de manifest que “hi ha la voluntat de continuar reforçant aquestes vigilàncies i intervencions en el futur”. En aquest sentit, destaca que els nous agents que es contractaran es destinaran a intensificar aquest tipus de controls.

En resposta a una pregunta del grup liberal sobre el consum de drogues entre els joves i les mesures per frenar-lo, el Govern afirma que “s’estan duent tasques de vigilància al voltant dels centres educatius, parcs públics i llocs sensibles”, i assegura que fa dos anys que el control “s’ha reforçat substancialment” amb “una presència significativa de patrulles i de policies vestits de civil a les proximitats dels centres docents”, sobretot a l’hora d’entrada i sortida, i també als parcs.

L’executiu afirma que la policia ja té “majoritàriament identificats” quins són els punts de venda de droga destinada als joves i recalca que ja s’hi fan rondes de vigilància i actuacions de prevenció, tot i que assenyala que els llocs van variant i que també es ven a domicilis particulars.

Tallers contra les drogues

Preguntat pels tallers que es duen a terme per conscienciar el jovent, el ministeri d’Afers Socials explica que es duen a terme tallers a nois i noies de totes les edats. Així, el taller T’ho empasses tot? s’ha fet 31 vegades i hi han participat 627 alumnes de 13 i 14 anys. El taller de prevenció del consum de cànnabis s’ha fet 246 vegades a 5.499 estudiants de 14 i 15 anys, mentre que el Xerrem d’alcohol i d’altres drogues, per a joves de 15 i 16 anys, s’ha realitzat 257 cops a un total de 5.741 alumnes fins a l’any passat, ja que aquest any s’ha substituït pel taller de prevenció del consum de drogues. Finalment, 5.038 nois van acudir a alguna de les 225 xer­rades de conductes delictives.

tracking