El fiscal espanyol vol un any de presó per a De Rosselló per blanqueig

El principal acusat, Andrei Petrov, es declara culpable i només anirà a judici l’ex-BPA

El fiscal espanyol vol un any de presó per a De Rosselló per blanqueig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ex-capo Andrei Petrov va demanar, segons ha publicat la premsa espanyola, un préstec a Banco Madrid (filial de BPA) d’un milió d’euros a través de la seva empresa Development Diagnostic Company (DDC). Anticorrupció, a través dels fiscals Fernando Bermejo i José Grinda, considera que “el préstec va tenir la participació decisiva del senyor Santiago de Rosselló, directiu de BPA, qui en conversa telefònica li va dir a Petrov que el préstec anava per bon camí”. El mafiós va avalar el crèdit amb uns locals del centre comercial Els Braus de Girona. L’objecte del préstec era finançar les obres de l’hotel Blanca Aurora, a Lloret de Mar. L’organisme de compliance de Banco Madrid estava en contra de l’operació (el control de l’entitat espanyola estava totalment en mans de BPA). El préstec finalment es va concedir a Petrov.

Etiquetes:

La fiscalia espanyola té clar que aquesta operació és blanqueig de manual perquè Petrov estava demanant un milió a Banco Madrid quan tenia 50 milions en un compte al seu nom a BPA. El ministeri públic espanyol té molt clar que Petrov estava descaradament blanquejant aquest milió d’euros perquè el préstec retornat li permetia rentar-lo i donar-li un origen lícit. També considera que De Rosselló era un col·laborador necessari per a aquesta operació i que sabia dels 50 milions que tenia Petrov a Andorra.

De Rosselló, a judici

La fiscalia espanyola ha arribat a un acord amb el mafiós Petrov, que ha acceptat el delicte de blanqueig amb una pena d’un any i set mesos de presó i el pagament d’una multa de 5,5 milions d’euros, i s’hauria produït un embargament per valor d’onze milions d’euros. Com que el mafiós va haver de deixar 60 milions d’euros de fiança ara el jutjat li n’haurà de tornar més de 42. Com que es tracta d’un pacte extrajudicial les informacions no són públiques, de moment. El capo no haurà d’entrar a la presó perquè ja va estar tancat entre el febrer del 2013 i el gener del 2015.

L’únic que quedaria a la causa, per les informacions publicades, és Santiago de Rosselló, que era qui portava el comptes de Petrov i per al qual anticorrupció ha avançat que demanarà un any de presó i 300.000 euros de multa. L’exdirectiu de BPA, segons fonts properes al cas, no hauria acceptat el tracte de la fiscalia espanyola i cal recordar que va presentar una demanda contra els fiscals que l’acusen en aquest cas. El ministeri públic indica que De Rosselló va viatjar múltiples vegades a Moscou amb despeses pagades per Petrov. Les mateixes fonts van indicar que un dels motius pels quals De Rosselló no hauria acceptat podria ser que el reconeixement dels fets suposés una confessió pels delictes de blanqueig que li imputen a Andorra. Afegeixen que es pot donar la situació de jutjar De Rosselló per col·laborar en un delicte del qual es declara innocent i que ha estat confessat pel mateix autor.

tracking