Joan Pau Miquel ratifica les amenaces de la policia patriòtica

Joan Pau Miquel ratifica les amenaces de la policia patriòticaXavier Fajardo / RTVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Pau Miquel va comparèixer ahir davant el batlle Manel Santolària, que li va prendre declaració en relació a la querella que ha presentat contra quatre alts càrrecs de la policia espa-nyola per un presumpte delicte de coaccions i amenaces.

Etiquetes:

L’ex-director general de BPA, en llibertat des de divendres, ha ratificat en les prop de dues hores que ha durat la compareixença, que va ser víctima de l’anomenada operació Catalunya destinada a desprestigiar els líders del moviment sobiranista català. La “policia patriòtica” va exigir, ha explicat Miquel, informació confidencial sota l’amenaça que en cas de no satisfer les seves demandes acabarien amb BPA. En una reunió el 6 de juny a l’hotel Villamagna de Madrid entre Miquel i l’excap d’assumptes interns de la policia espanyola, Marcelino Martín Blas, es lliuren les dades del conegut com a pantallazo, amb la informació dels comptes de BPA de Marta Ferrusola i cinc dels seus fills, i comença la col·laboració. La querella va contra Martín Blas; l’exnúmero dos de la policia, Eugenio Pino; i contra els exagregats d’Interior de l’ambaixada espanyola a Andorra, Celestino Barroso i Bonifacio Díaz.

La causa que la batlle Mingorance va obrir i derivar arran de les declaracions d’Higini Cierco l’agost de l’any passat té tres actors. El mateix Cierco i l’Institut de Drets Humans del país contra les mateixes persones. Però el primer que va presentar la demanda per amenaces i coaccions va ser la defensa de la família Pujol, el setembre passat, contra Martín Blas, Barroso i tota persona desconeguda. Posteriorment hi va incloure Díaz. A la declaració hi van ser presents quatre advocats i el fiscal.

Joan Pau Miquel ratifica les amenaces de la policia patriòtica

tracking