afers exteriors

Independentistes arrenquen una placa fronterera d'Andorra

Acció de l’organització Arran per reivindicar la unitat dels Països Catalans

Independentistes arrenquen una placa fronterera d'AndorraARRAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Membres de l’organització juvenil de l’esquerra independentista catalana Arran van arrencar ahir a la matinada la placa frontera d’Andorra situada a la CG-6, a Os de Civís, i que assenyala els límits entre el Principat i aquest punt de l’Alt Urgell. El fet s’emmarca dins d’una acció reivindicativa que una vintena de militants d’Arran van realitzar a diverses zones fronteres de Catalunya en la qual també es van arrencar senyals dels estats espanyol i francès. L’objectiu final de fer desaparèixer la part dels indicatius on apareixien els noms d’Andorra, Espanya i França era reivindicar la unitat dels Països Catalans.

L’acció del col·lectiu independentista s’emmarca dins la campanya que Arran està realitzant per promoure el sí en el referèndum sobiranista que el govern de la Generalitat de Catalunya ha convocat per al proper 1 d’octubre i que porta per nom L’organització és la clau de la victòria. L’acció es va realitzar la matinada d’ahir, 24 de juny, perquè és en aquesta data que se celebra la diada dels Països Catalans.

L’activitat reivindicativa es va donar per finalitzada a primera hora del matí quan la vintena de militants, un cop arrencades totes les plaques, es va desplaçar a la localitat nord-catalana de Salses, a l’Estat francès, on van fer una posada en escena.

Un cop realitzada l’acció reivindicativa, els militants de l’esquer­ra independentista van publicar un vídeo al compte de Twitter de l’organització juvenil on es pot veure com tallen la placa amb el nom d’Andorra situada al final de la CG-6, a la parròquia de Sant Julià de Lòria. Arran ho reivindica amb la frase: Ataquem i trenquem les fronteres imposades.

tracking