BANCA

Crèdit Andorrà tanca el 2016 amb 13.068 milions de recursos de clients

La ràtio de solvència de l’entitat se situa en el 21,72% i la de liquiditat en el 59,03%

Crèdit Andorrà tanca el 2016 amb 13.068 milions de recursos de clientsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Crèdit Andorrà ha tancat l’exercici 2016 amb 65 milions d’euros de benefici i un volum de negoci de 15.885 milions, dels quals 13.068 milions corresponen a recursos de clients i 2.817 a inversió creditícia. Des de l’entitat van destacar “el manteniment de les principals magnituds i la consolidació del negoci en el procés d’internacionalització, en un any complex de canvi i reestructuració del sistema financer internacional i d’adaptació al nou marc regulador”. En aquest sentit, recorda, el grup ha donat compliment al nou marc normatiu de cooperació i transparència i a l’intercanvi automàtic d’informació fiscal, i “tot i el repte que ha suposat el nou marc regulador per al sector, el resultat net consolidat ha estat de 65 milions d’euros”. Tanmateix, hi afegeix que el marge ordinari ha assolit els 239,33 milions malgrat l’escenari de tipus d’interès baixos que “posa de manifest la capacitat del model de negoci del grup de generar resultats de la seva activitat ordinària de manera recurrent”.

D’altres magnituds que també celebra l’entitat són la ràtio de solvència, que se situa en el 21,72% –recorda que més del doble del mínim legal exigit, el 10%– i la de liquiditat, del 59,03% –el mínim legal és del 40%–. A tancament de l’exercici 2016 els fons propis del grup ascendien a 654 milions. El conseller delegat de l’entitat, Josep Peralba, va destacar els resultats “en un any especialment complex”, i hi va afegir que les xifres constaten “el bon funcionament del nostre model de negoci a Andorra, Europa i Amèrica”.

El grup

El grup Crèdit Andorrà està present a onze països d’Europa i Amèrica i la plantilla la integren 880 professionals, un 8,24% més que els que hi treballaven el 2015. A Andorra, els empleats són 510, un 6% més que el 2015. Quant a la presència internacional, des de l’entitat van destacar l’ampliació del projecte de Wealth Management a Europa, amb la implantació a Portugal d’una sucursal del banc luxemburguès Banque de Patrimoines Privés i d’una oficina de Banco Alcalá a València. Respecte a l’activitat a Amèrica, des del grup van destacar el creixement del volum de negoci en un 9,6%.

D’altra banda, respecte a la branca d’assegurances, ha tancat l’activitat el 2016 amb una contribució al resultat del grup de 9,6 milions.

Finalment, la nota de balanç del 2016 també destaca les qualificacions i reconeixements obtinguts al llarg de l’any, com ara que l’agència Fitch Ratings n’hagi mantingut la qualificació BBB a llarg termini amb perspectiva estable i, a curt termini, F3.

LA XIFRA

2,67 milions. És la inversió destinada al compromís social, bona part de la qual canalitzada a través de la Fundació Crèdit Andor­rà amb iniciatives per a promoure el progrés econòmic i social, el coneixement, la cultura o el medi ambient. “Crèdit Andorrà és l’entitat privada amb major contribució [en acció social] del país”, van asseverar.

tracking