esquí

L'executiu reitera que intentarà fins al final evitar el trencament de Grandvalira

El PS d’Encamp critica el govern comunal per no donar un suport prou ferm a Viladomat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat la claredat amb la qual l’accionista majoritari de Saetde es va expressar dimarts sobre la decisió irrevocable de trencar la societat Nevasa, el Govern no pensa defallir en la intenció de salvar la ruptura. Així ho va asseverar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca. “Fins que no sigui una decisió consumada i irreversible” s’esmerçaran tots els esforços per evitar-la, va sentenciar el portaveu de l’executiu. Cinca va assenyalar que el cap de Govern té previst tornar a veure’s amb Viladomat perquè l’executiu “continua pensant que s’ha de seguir treballant per evitar el que seria una dolentíssima decisió per al país”.

Tanmateix, el ministre va insistir a defensar la legalitat de la declaració d’interès nacional de la plataforma –va evitar pronunciar-se sobre l’acusació de Viladomat que seria una requalificació urbanística encoberta– i va defensar que el Govern i els que l’han precedit han invertit en l’oferta turística hivernal sense fer distincions. A tall d’exemple, va parlar de la millora de la carretera d’Arcalís o del que destina a promoció Andorra Turisme. A més, va indicar que si l’Àliga o l’Avet (totes dues pistes de Soldeu-el Tarter) han estat triades per acollir competicions internacionals no ha estat per una visió parroquialista. Finalment, Cinca va asseverar que no sap si el recurs que entri a la Batllia Saetde tindrà efectes suspensius sobre l’execució de la plataforma. Fonts coneixedores sí que van indicar que els terminis són justos i que l’obra ha de començar al juliol per poder estar a temps per a les finals de Copa del Món del 2019.

El conseller de la minoria d’Encamp Joan Sans, del Partit Socialdemòcrata (PS), va mantenir ahir que “no hi ha cap argument” per defensar la declaració d’interès nacional de la plataforma de Soldeu i va coincidir amb l’opinió de Joan Viladomat que “és il·legal”.

Sans va dir que l’equip de la majoria d’Encamp ha actuat “amb connivència” amb el Govern i no s’ha posicionat de forma prou decidida “pels interessos de la parròquia d’Encamp”. Maribel Lafoz, també consellera de la minoria encampadana, en aquest cas de Liberals d’Andorra, va argumentar que “com a accionistes i ciutadans d'Encamp”, el seu grup dona “suport a la decisió que prengui l’accionista majoritari de Saetde”. El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va declinar ahir fer declaracions.

L'executiu reitera que intentarà fins al final evitar el trencament de Grandvalira

tracking