Justícia

Una mare només podrà contactar amb la filla a través del mòbil del pare

El Superior dona per bo un aute de la Batllia que fixa que la relació es farà a través de missatges

Una mare només podrà contactar amb la filla a través del mòbil del pareFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala civil del Tribunal Superior de Justícia ha donat per bo un aute de la Batllia que diu que l’única manera que pot tenir la mare d’una menor que viu amb el pare a Sevilla per estar en contacte amb la filla serà a través de missatges SMS o de WhatsApp. Unes comunicacions que la nena rebrà al telèfon mòbil del pare. La dona va presentar un recurs contra l’aute de la Batllia en què reclamava que aquests contactes es portessin a terme a través del mòbil de la menor i que fossin controlats pels psicòlegs dels serveis socials. La mare al·legava que la filla no estava responent als missatges enviats pel control que feia del telèfon el pare i que es tractava d’una mena de maltractament contra ella, ja que el progenitor instrumentalitzava la menor per exercir control i poder sobre la mare i per impossibilitar el cor­recte contacte maternofilial.

Per desestimar la demanda de la dona, la sala recorda que, malgrat que s’ha d’entendre que la petició de la mare respon al legítim interès de relacionar-se amb la filla sense el control del progenitor, cal tenir en compte que la nena té actualment dotze anys i que en aquesta edat és correcte que sigui el progenitor que té la guarda i custòdia qui controli quins missatges rep i quina resposta els dona, i que el que han de cercar prioritàriament els tribunals és el benestar de la menor, fins i tot per davant del dels seus progenitors.

També indica que el fet que la filla no respongui als missatges que la recurrent li deixa al mòbil del progenitor no necessàriament respon al fet que l’home no li ensenya a la menor, sinó que cal tenir en compte que la noia tampoc no desitja relacionar-se en aquest moment amb la mare. La sentència de la sala civil del Tribunal Superior recorda que la noia ha manifestat reiteradament que no desitja ni tan sols parlar amb la mare.

tracking