Cultura popular

Taller de falles tradicionals a la capital abans de la cremada

Taller de falles tradicionals a la capital abans de la cremada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les quatre associacions de fallaires del Principat duran a terme avui al matí un taller de falles tradicionals. L’objectiu és ensenyar als més petits els materials amb els quals es feien les falles anys enrere. Se’n faran entre quatre i cinc. Els participants al taller es desplaçaran fins a la Comella per treure l’escorça de beç per elaborar les falles que es cremaran al bateig de foc a la placeta del Puial la mateixa nit de Sant Joan.

A diferència del passat en què es feien amb escorça d’arbres, actualment la majoria de torxes es creen amb materials amb paper reciclat per preservar el medi ambient. “Actualment si baixem unes cent falles tindria una repercussió molt gran per al bosc”, explica Sant Sánchez, president de l’associació de fallaires d’Andorra la Vella. Les cent falles que es faran baixar a la revetlla de Sant Joan ja es van elaborar la setmana passada.

En acabar el taller també se celebrarà un dinar de germanor. Es tracta del primer acte que faran de manera conjunta les quatre associacions de fallaires (les de Sant Julià, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp) des que es va anunciar la constitució d’una entitat d’àmbit estatal que representarà totes les comunitats que celebren aquesta festa tradicional al país. L’objectiu és que aquest nou ens canalitzi i doni a conèixer les decisions i les col·laboracions que engeguin els col·lectius fallaires del Principat, tant a escala nacional com internacional.

tracking