CAMPS DE NEU

La plataforma de Soldeu, en societat

Martí es reuneix amb Viladomat per parlar de la situació de Grandvalira però no es va arribar a cap conclusió.

La plataforma de Soldeu, en societatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, i el màxim accionista de Saetde (empresa que explota el domini esquiable de Pas de la Casa-Grau Roig), Joan Viladomat, es van reunir per parlar de la situació de Grandvalira. Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, el portaveu del Govern i ministre de Finances, Jordi Cinca, va manifestar que la trobada es va produir sense que “ara per ara se n’hagi tret cap conclusió”.

Cinca va destacar que la reunió va ser una “presa de contacte” i va servir per “escoltar les inquietuds d’uns i altres”. El portaveu del Govern va explicar que la voluntat de l’executiu és que “es trobin solucions a una situació que entenem que només seria perjudicial per al país”. Cinca va afegir que Govern “està convençut” que no es pot perdre Grandvalira. Amb tot, va apuntar que l’executiu “ha de fer el paper que li pertoca”. “Estem en un àmbit de relació mercantil dins de la societat on hi ha diversos socis i hem de fer que puguin debatre sobre la qüestió amb absoluta tranquil·litat, llibertat i posant tots els elements damunt la taula”, va dir.

Per la seva banda, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, que ahir el vespre va participar en l’acte de presentació del projecte de la plataforma esquiable i de l’aparcament a Soldeu a la societat civil d’Andorra, va insistir en el fet que lluitaran “fins al final” perquè Grandvalira es mantingui. “Tenim clar que la marca Grandvalira és una marca realment important que ha costat catorze anys crear-la i no es pot trencar tan fàcilment”, va dir Mandicó, que hi va afegir que “no s’entén gaire per què es vol fer aquest trencament”.

El mandatari va admetre que encara no ha parlat amb Viladomat, tot i que “no tinc cap problema per fer-ho i segur que en tindré moltes ocasions”, i va insistir que de desaparèixer Grandvalira “no només perdrà Canillo, sinó que ho farà tot Andorra”. Respecte a la intervenció de Martí en el conflicte a Nevasa, va assenyalar que “tothom ha d’assumir les seves responsabilitats i el cap de Govern ja ho està fent, i està fent tot el possible perquè es mantingui”. Va admetre que no hi ha una solució fàcil: “Si algú sabés què s’ha de fer, els que volem que Gradvalira continuï ho faríem.”

Des d’Andorra Turisme, Betim Budzaku va qualificar la possible desaparició de Grandvalira d’“una llàstima”. El gerent de l’ens va admetre que “encara no hem arribat a digerir la notícia”, va dir que “honestament, si passés seria una tragèdia”, i va desitjar que “hi hagi la possibilitat que s’arreglin entre els accionistes”. Va recordar que després de la marca Andorra, Grandvalira “és la més important en l’àmbit nacional”, i va assenyalar que de produir-se el trencament de Nevasa es faria “en un període en què s’ha invertit molt tant des d’Andorra Turisme com des de l’organització i en el que podríem començar a obtenir els resultats d’aquesta inversió”.

Budzaku va indicar que la seva “consciència” no li permet pensar que hi haurà ruptura i va demanar una resolució ràpida, ja que “s’ha d’iniciar la comercialització de la temporada”.

tracking