Vall Banc tanca el 2016 amb un benefici d'11,8 milions d'euros

Christoph Lieber ha assegurat que el rendiment del seu primer any de vida "ha superat totes les previsions inicials"

Vall Banc repatriarà la renda variable a l'abrilFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vall Banc ha anunciat avui els resultats financers de l'exercici fiscal que va finalitzar el 31 de desembre de 2016. El benefici consolidat del grup durant els vuit mesos d’operativa del 2016 va ascendir a 11,8 milions d'euros, una xifra que, segons assegura l'entitat, en demostra "la resiliència i prosperitat tot i les difícils condicions dels mercats andorrà i europeu".

L'entitat, que va començar a operar al maig del 2016 i que va ser adquirida pel fons J.C. Flowers al juliol del mateix any, ha informat que ha tancat l'exercici amb 2.251 milions d'euros de recursos gestionats. En concret, disposa de 831 milions en actius, 669 milions d'euros en dipòsits, 122 milions de fons propis i 365 milions d'euros d'inversions creditícies netes. Fonts de l'entitat han assegurat que durant els primers vuit mesos d'operativitat, entre maig i desembre del 2016, les entrades i sortides de clients han estat "equilibrades". Pel que fa al desbloqueig de la renda variable, les mateixes fonts han indicat que els consta que l'AREB continua treballant activament per desencallar la qüestió.

A 31 de desembre del 2016, Vall Banc tenia una ràtio de solvència del 31,19%, una xifra que segons ha informat l'entitat està per sobre de la mitjana dels bancs del país i "supera de bon tros" les exigències regulatòries, que estableixen el mínim en el 10%". De manera similar, la ràtio de liquiditat del grup va ser del 54,46%, davant del mínim del 40% que marca la llei.

Per tot plegat, el conseller delegat de Vall Banc, Christoph Lieber, s'ha mostrat convençut que els resultats del 2016 "indiquen que anem pel bon camí", ja que han superat "totes les previsions inicials", de manera que "és obvi que la nostra visió i la filosofia convencen els clients". En aquest sentit, ha avançat que segueixen compromesos amb la voluntat de proporcionar als clients "serveis i tecnologies d'avantguarda que vagin més enllà dels estàndards habituals", i per a tal efecte ha anunciat que tenen previst invertir més de 10 milions d'euros només en noves tecnologies en els propers anys, per a la digitalització dels seus productes i serveis.

L'objectiu, segons Lieber, és aconseguir convertir-se en el primer banc andorrà en gestió de patrimoni. Aquest esforç ha dut l'entitat a col·laborar amb BlackRock, la gestora d'actius més gran del món, tal com es va anunciar el 30 de març de 2017.

tracking