L'empresa Nice Fruit instal·la la seu al país per expandir-se

El president de la companyia assegura que han escollit el Principat per la seguretat jurídica i l’estabilitat que ofereix

L'empresa Nice Fruit instal·la la seu al país per expandir-seXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa catalana de fruites i verdures congelades Nice Fruit ha traslladat tot l’òrgan de direcció a Andorra, on treballen des del primer de juny, en la primera fase de les tres que han planificat, i elevarien la inversió final entre deu i quinze milions d’euros. És la previsió que anuncia el president de la companyia, Josep Maria Roger, que atribueix l’arribada al Principat –on ja estan “plenament operatius”– a les condicions que ofereix el país després dels canvis legislatius per adequar-se a les exigències internacionals i a l’obertura econòmica. Roger destaca, en declaracions al Diari, que “l’evolució és que és una companyia molt gran i havíem de pensar en una estructura societària amb seguretat i buscàvem un lloc estable que ens donés possibilitats de creixement internacional”, i després de la recerca que van fer per estudiar diferents ubicacions van tenir clar que aquesta era la millor opció.

Etiquetes:

Nice Fruit opera ja a 30 països però està en fase d’expansió per continuar ampliant mercats per als productes que comercialitzen a distribuïdors. “Tenim una patent mundial per congelar qualsevol tipus de fruita i vegetals en la part de maduració correcta i poden estar tres anys congelats i estar en el mateix estat”, perquè han aconseguit un procés que permet que no es trenqui l’estructura, exposa Roger. La producció, indica, es treballa a plantes de Filipines, Nova Zelanda, l’Índia, el Marroc o Castellbisbal, seu de la companyia, i les vendes a Espanya només representen un 3%, motiu pel qual els responsables de l’empresa no consideraven imprescindible continuar a Catalunya i es van plantejar buscar una nova ubicació que han trobat a Andorra, “on la normativa fos estable i hi hagués seguretat jurídica i política”, incideix el màxim responsable de Nice Fruit.

Una rebuda espectacular

Josep Maria Roger qualifica d’“espectacular la rebuda” que ha tingut la companyia quan es va adreçar als diferents estaments oficials del Principat per iniciar el procés de trasllat. “En un mes i mig hem solucionat tots els tràmits, ha estat espectacularment àgil i agraeixo l’ajuda a Govern i a la Cambra”, i destaca el paper que ha tingut Actua i Josep Maria Missé per completar el procediment. Missé subratlla la importància de l’arribada de l’empresa alimentària, “amb un component molt innovador quant al seu model de negoci que ha escollit Andorra perquè creuen que des d’aquí tenen les millors garanties per desenvolupar el seu projecte empresarial a tot el món”, i remarca que “aquí han trobat qualitat de vida i un entorn legal i competitiu, i crec que n’hem d’estar satisfets”. El president de la companyia lloa les condicions d’Andorra en tots els àmbits “perquè hem de créixer molt i busquem un lloc on la nostra gent es trobi bé”, i apunta que a més estan a prop de Barcelona respecte d’altres ubicacions que s’havien plantejat.

Imatge positiva del país

Els afers negatius vinculats al país que darrerament han proliferat no han tingut cap influència en la decisió de Nice Fruit per instal·lar-se a les Valls. Josep Maria Roger assegura que “la imatge és una i la realitat una altra, i és la de la transició econòmica que ha fet Andorra i la de seguretat ciutadana”, entre altres aspectes positius que troba aquí. I apunta que la presència de la seva empresa alimentària pot tenir un efecte molt beneficiós per al país “perquè companyies com la nostra donaran visió internacional a Andorra i d’alguna manera som un model, perquè som una empresa de producció tecnològica”.

Les oficines de la companyia estan ubicades al carrer Bonaventura Armengol, on de moment treballen quinze persones de la direcció general, dels departaments d’expansió, de logística i de finances que formen part de la plantilla que tenien a Castellbisbal. La intenció és contractar administratius a Andorra i anar incorporant la resta de de­partaments fins a sumar trenta persones. Roger detalla que la següent fase seria “fer el centre d’investigació i desenvolupament aquí, en un espai d’uns 500 metres quadrats i després el centre de producció de la part més tecnològica en uns 2.000 metres quadrats, i depèn de les facilitats que doni el Govern”.

Nice Fruit va néixer el 2003, el 2009 aconsegueix la patent, el 2012 acaba la part tecnològica i el 2014 comença a comercialitzar.

tracking