Infraestructures

El PS, també en contra de l'heliport a les Tresoles

El PS, també en contra de l'heliport a les TresolesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) també està en contra d’ubicar l’heliport al terreny de les Tresoles. El posicionament de la formació arriba quatre dies després que els liberals d’Escaldes-Engordany veiessin de manera negativa la proposta del Govern per ubicar la instal·lació al costat de FEDA, en terrenys d’Encamp.

“El nostre posicionament és que no veiem gens adequada aquesta ubicació a la zona de les Tresoles perquè suposa múltiples dubtes”, va manifestar la consellera general del PS Rosa Gili. La formació demana al Govern que faci un informe de viabilitat econòmica, ja que creu que ara mateix no hi ha prou demanda perquè aquesta instal·lació sigui prou rendible. “No estem dient no a un heliport, sinó que estem dient que no a un heliport en aquest lloc perquè el cost econòmic serà massa elevat i perquè no tenim ara per ara prou massa crítica de persones residents a Andorra perquè l’utilitzin regularment”, va afirmar la consellera del PS + Independents a Escaldes-Engordany Cèlia Vendrell, que va considerar que un dels altres problemes no tan sols serà construir la instal·lació, sinó mantenir-la. “Hi haurem de tenir duaners, policies i bombers en permanència encara que no hi hagi helicòpters”, hi va afegir Vendrell. “Hem de ser curosos perquè els diners són de tots”, va dir la consellera socialdemòcrata, que alhora va exigir que la ubicació de l’heliport, en cas que realment s’hagi de construir, es faci a través de “criteris tècnics” i que “la seva realització sigui la menys costosa possible”.

A més, la formació també dubta de la idoneïtat dels terrenys i demana una avaluació de les Tresoles idèntica a la que es va fer el 2015 amb deu possibles ubicacions del Principat per acollir la infraestructura. En aquest informe es puntuaven les possibles zones potencials per ubicar un heliport en funció, entre d’altres aspectes, de les operacions aèries que haurien de fer els helicòpters, l’accessibilitat dels viatgers des del centre de la capital fins a la infraestructura, o si els aparells haurien de sobrevolar aglomeracions urbanes o habitatges dispersos. Tot i que el Govern va encomanar un estudi preliminar el 2016 per plantejar la ubicació de l’heliport al terreny de les Tresoles que afirma que és favorable, el PS creu que aquest informe està escrit “en condicional” i que “no és positiu ni negatiu”.

A més, el PS sospita que dues de les de possibles ubicacions dels informes del 2015, una a la Comella i l’altra a Engolasters, i que tenien l’aval dels aeronàutics francesos, van ser descartades “per raons polítiques” atès que no eren ben vistes pels comuns de la capital i d’Escaldes-Engordany. El primer secretari del PS, David Rios, també va mostrar la seva preocupació sobre els canvis de Govern pel que fa a la ubicació de l’heliport i creu que DA “treballa en un continu procés d’improvisació”. Rios va lamentar que l’executiu presenti a la societat civil “temes no tancats com una seguretat”, i va recordar la gestió i la manera de fer del Govern amb altres infraestructures com ara els canvis d’opinió sobre l’edifici The Cloud i el sobrecost de prop de 800.000 euros de la nova Estació Nacional d’Autobusos.

tracking