Oci

Cap Roig promet estrelles per al festival musical d'Andorra

El festival d’hivern tindrà figures anglosaxones però també espanyoles, franceses i portugueses

Cap Roig promet estrelles per al festival musical d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival d’hivern que es farà durant la temporada d’esquí a la pista central del complex esportiu Principadel, a Santa Coloma, portarà a Andorra els grans noms de la música actual. El cartell sumarà líders musicals anglosaxons, sobretot artistes britànics i americans, però també “primeres figures” espanyoles, franceses i portugueses. Ho explica Juli Guiu, president de Clipper’s Live, la productora amb què l’empresari resident a Andorra Miguel Lao ha signat recentment un acord per portar cada any entre 15 i 25 concerts al país.

Segons Guiu, l’organització aprofitarà les característiques del públic del Principat per configurar un cartell amb diversitat en la nacionalitat dels artistes, però amb la idea que pugui equiparar-se a festivals rellevants dels països veïns. La fórmula d’èxit de Clipper’s Live és el festival de Cap Roig a la costa catalana, motiu pel qual Juli Guiu reconeix que el model que es vol implantar a Andorra serà similar. “Podem confirmar que hi ha un acord d’explotació de l’espai Principadel per a 15 anys i que estem treballant perquè la primera edició de l’esdeveniment sigui justament enguany”, afirma Juli Guiu.

La cita serà anual i es programarà per a la temporada d’esquí. Juli Guiu reconeix que Andorra és un “destí interessant” per impulsar-hi un gran festival de música. “Evidentment que ho és, perquè estem parlant d’un país que rep 1,2 milions de turistes durant l’hivern i comptem amb una bona infraestructura on dur-ho a terme”, comenta al Diari.

El president de Clipper’s Live no vol revelar encara els noms dels artistes o grups que podrien venir en una primera edició, però sí que avança que “seran líders de cadascun dels seus gèneres”.

El cartell definitiu amb la identitat dels artistes i la resta de detalls es donaran a conèixer en la presentació oficial, que podria dur-se a terme entre setembre i octubre. La previsió és que llavors la programació estigui tancada i es pugui fer un acte per explicar-la a la premsa.

“Quan ho tinguem tot, també parlarem de l’oferta gastronòmica que hi haurà, de la capacitat de públic que tindrem i dels discjòqueis que volem que completin les cites musicals, perquè la intenció és que els dies escollits pugui haver-hi música fins a les tres o més de la matinada”, diu Guiu.

“El que puc avançar és que la grada tindrà dos models: un amb tot el públic assegut i l’altre amb públic assegut i gent de peu”, afegeix el president de Clipper’s. Això farà que, malgrat que la capacitat màxima de les graderies és d’unes 3.000 persones, les grades puguin col·locar-se enrere. Així, sempre que el concert sigui d’un nom molt potent, hi haurà espai per a un nombre major, de fins a 7.000 persones.

Clipper’s és una de les productores més potents de l’Estat espanyol amb un catàleg important d’artistes. A Cap Roig, aquest estiu, s’hi han aconseguit noms com Wilco, Woody Allen, Anastacia, Passengers, Blaumut, Pretenders, Estopa, Norah Jones, Melendi i Els Amics de les Arts, entre d’altres. I no seria estrany que alguns repetissin a Andorra.

De moment, la productora no avança ningú, però reconeix que parlar d’un “Cap Roig d’hivern” és “un gran símil”, per la qual cosa es pot esperar que el cartell no defraudi els amants de la bona música al Principat.

CALENDARI, SEGONS EL PAÍS

Si tot va com està previst d’inici, el festival començarà pels volts de la Puríssima i acabarà per Setmana Santa, per bé que les dates concretes s’estan estudiant. “Evidentment, si portem un artista francès, l’adequat serà que aquest vingui –per exemple– per la setmana blanca del país gal, i el mateix amb els artistes catalans i espanyols i les festivitats del seu Estat”, explica Juli Guiu.

Està previst que el complex que acollirà el festival s’inauguri al setembre. Serà seu del World Padel Tour, del 25 de setembre a l’1 d’octubre, amb les millors parelles mundials d’aquest esport.

tracking