Política

El resultat de l'enquesta política tensa el debat sobre el cap de llista liberal

David Baró és el potencial candidat que es troba més ben situat, a molta distància de tota la resta

El resultat de l'enquesta política tensa el debat sobre el cap de llista liberal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El complicat escenari de Liberals d’Andorra per determinar qui serà el candidat per a les properes eleccions ha viscut un nou gir, segons van explicar fonts del partit. El resultat de l’enquesta política ha confirmat els pitjors temors tant de Josep Pintat com de Jordi Gallardo. David Baró, tot i no ser liberal, és el potencial candidat amb millor resultat, mentre que tant Gallardo com Pintat surten molt mal parats. És cert que finalment els polítics tenen en general pocs vots, perquè hi ha molta dispersió i perquè hi ha una part destacada d’enquestats que no responen, però els liberals no poden obviar que Pintat ha rebut un sol vot de 403 i Gallardo, dos.

El problema per a Pintat s’agreuja per la valoració concreta com a polític. Entre els quatre líders és el pitjor valorat, amb un 4,7, per sota de Víctor Naudi, i allunyat per Toni Martí i Pere López, que aproven. I Pintat ha anat en clara línia descendent en les tres últimes valoracions. L’únic punt que té a favor és que és un candidat molt conegut, només darrere de Martí, però a l’hora de les valoracions es troba molt avall.

Les fonts liberals consultades van indicar que els partidaris de David Baró ja han començat a utilitzar les dades de l’enquesta com el principal cavall de batalla perquè s’obri el debat sobre si se li ha de demanar o no al cònsol massanenc que sigui el cap de llista el 2019. Les mateixes fonts han comentat que la majoria dels liberals massanencs veuen amb bons ulls que sigui Baró, encara que en general hi ha una voluntat manifesta de no enfrontar-se amb Josep Pintat i no ofendre’l. En aquesta línia preferirien, segons les fonts, que fos el mateix polític lauredià qui faci públicament un pas enrere per permetre que Baró pugui entrar en escena per competir amb Gallardo, perquè entenen que l’actual president del partit no aturarà el procés de primàries que ha engegat per aconseguir ser elegit com a cap de llista. Els partidaris de Baró creuen que sense Pintat seria molt més fàcil aconseguir una espècie de consens per fer-li una proposta. S’entén que al cònsol massanenc, que no acaba mandat comunal fins nou mesos després de les generals, no se’l pot obligar a anar a unes primàries l’any vinent que el portarien de facto a estar deixant el comú a mig mandat i a entrar en competició amb altres candidats.

Les mateixes fonts liberals incideixen que Gallardo es manté amb la voluntat de fer que siguin els afiliats els que votin pel candidat i que David Baró no és afiliat a la formació i per tant no es pot presentar. Gallardo controla l’executiva de la formació, però al grup parlamentari es troba en minoria com es va veure en la votació perduda per 5 a 3 per presentar la moció de censura.

El resultat de l'enquesta política tensa el debat sobre el cap de llista liberal

El resultat de l'enquesta política tensa el debat sobre el cap de llista liberal

tracking