justícia

La Batllia investiga Rosell a petició de l'FBI

Els Estats Units busquen lligams amb l’expresident de la federació brasilera

La Batllia investiga Rosell a petició de l'FBI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia va iniciar la investigació sobre Rosell fa un parell d’anys després de rebre la petició de col·laboració. Segons fonts properes al cas es va contestar a la demanda d’informació i paral·lelament es va iniciar un cas propi pels possibles delictes que es podria entendre que s’haurien comès a Andorra. Les mateixes fonts comenten que el cas pràcticament no ha avançat però que es podria reprendre a conseqüència de l’acceleració de l’afer a Espanya i de la detenció de l’expresident del Futbol Club Barcelona.

La línia andorrana d’investigació de l’FBI està relacionada amb tota la trama FIFAGATE que va acabar costant el càrrec a diferents directius de l’organisme rector del futbol mundial, el president Josep Blatter inclòs. La pista portava a Andorra per dos motius. El primer està relacionat amb la residència passiva que va obtenir l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), Ricardo Teixeira. Va ser l’any 2012 i va ser tramitada per la gestoria Comptatges, dirigida per Joan Besolí i de la qual Rosell era soci. Aquesta residència va ser revelada pel Diari i Govern va acabar no renovant-la en constatar que no vivia el mínim de dies exigits al Principat. La gestoria Comptatges també va apuntar Teixeira com a resident en el Xalet Cal Xiripa de Juverri.

Pagaments des d’Andorra

Els Estats Units volien saber quins diners tenia Ricardo Teixeira al país. La xifra no ha estat confirmada, però en principi les informacions que han sortit publicades la situaven en 4,9 milions d’euros que l’expresident de la CBF disposava en comptes de BPA. La segona via de la línia andorrana està relacionada amb la sortida de diners de comptes del Principat cap a Suïssa. Concretament un pagament d’1,7 milions d’euros que va haver de fer l’expresident de la FIFA per tancar un cas per suposats suborns. Els diners es van enviar a un advocat que va fer el pagament a la FIFA i després des d’una societat polonesa, Coinvest, on constava Besolí, es van pagar 100.000 euros d’honoraris a l’advocat.

tracking