Un nen resta en estat crític en caure per un barranc al Pas

Feia senderisme al pic de les Abelletes i es va precipitar des d’uns 20 metres

Un nen resta en estat crític en caure per un barranc al Pas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nen d’11 anys va ser traslladat en estat crític amb caràcter d’urgència ahir a la tarda a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona per ser operat de diverses fractures a les cames i de múltiples contusions al cos. El servei de bombers va rebre la trucada cap les 14.40 de la mare del nen, que estava molt alarmada perquè no sabia res del seu marit ni del seu fill després que haguessin anat a fer senderisme a la zona entre el llac i el pic de les Abelletes, molt a prop del Pas de la Casa. De fet, tota la família hi havia anat encara que arribats a un punt determinat, uns van decidir continuar una mica més amunt i la resta es va quedar enrere per reposar.

Etiquetes:

Poc després era el pare qui avisava el servei de bombers perquè el seu fill s’havia precipitat per un barranc des de 20 metres d’altura. Ràpidament els serveis d’emergència van enviar dos efectius del grup de muntanya i un metge que van iniciar les tasques de rescat i van portar el menor amb helicòpter fins a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, on va ser atès de les fractures més greus. Tot i que no presentava contusions fortes ni al cap ni al tors, la gravetat de les ferides a les cames van obligar els membres del servei mèdic a fer el trasllat cap a l’hospital barceloní, on podia ser intervingut quirúrgicament amb caràcter d’urgència.

Abans, però, que fos possible el trasllat, els metges del Nostra Senyora Meritxell van haver d’estabilitzar el menor i també sedar-lo per poder fer-li els primers tractaments i també per garantir el trajecte fins a la capital catalana. Segons la valoració del cap de guàrdia de l’hospital “la situació del nen és complicada però és una bona notícia que no tingui contusions fortes ni al cap ni al tors. El vam haver d’estabilitzar per fer el trasllat”, va confirmar el metge.

tracking