salut

La CASS avançarà tots els diners en les proves mèdiques que siguin més cares

Entraran les anàlisis clíniques, les ressonàncies magnètiques nuclears i les tomografies axials

La CASS avançarà tots els diners en les proves mèdiques que siguin més caresARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) avançarà al prestador de serveis tots els diners en les proves mèdiques que siguin més cares, segons es desprèn de la resposta del ministeri de Salut a una pregunta del conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, respecte a la implementació del règim de tercer pagador. Després de mantenir diverses reunions de treball amb experts de la CASS per tal d’analitzar en profunditat les implicacions derivades d’implantar el règim de tercer pagador i quines eren les millors opcions per a la seva implantació tenint com a principal objectiu la millora de l’accessibilitat dels usuaris, el ministeri ha decidit establir-ho als actes de preu elevat. Ho fa en considerar que són els que més poden penalitzar l’accessibilitat de l’usuari al sistema de salut.

Dintre dels actes de preu elevat s’ha considerat un conjunt de proves diagnòstiques que són prescrites pels metges i que destaquen pel volum que representen, els preus que tenen i el fet de ser originades per un nombre limitat de prestadors.

Segons s’indica en la resposta, el Govern estudia la possibilitat de reglamentar el règim de tercer pagador per a tots els assegurats pel que fa a les anàlisis clíniques, les ressonàncies magnètiques nuclears (RMN) i les tomografies axials computaritzades (TAC), en el cas de prestadors d’Andorra.

El Govern preveu tenir llest aquest reglament quan, conjuntament amb els prestadors més afectats, es concloguin els aspectes relatius a la part operativa (principalment suport informàtic i de facturació), que ha de comportar la nova normativa. En la mateixa resposta s’assenyala que l’executiu ha mantingut contactes amb els prestadors que es poden veure afectats per la mesura.

El PS preguntava perquè el Govern havia incomplert el calendari previst per implantar aquest règim. La resposta ha estat la complexitat d’una qüestió que no depèn només de l’executiu.

tracking