sanitat

Expedient a les ambulàncies si es confirma la infracció

S’està analitzant la informació per determinar si les irregularitats denunciades per l’USdA són certes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ambulàncies del Pirineu rebrà un expedient sancionador si es conclou que les irregularitats que va denunciar l’USdA són constitutives d’infracció. El ministeri de Salut explica en una resposta publicada al Butlletí del Consell General que actualment el cas es troba en fase d’informació reservada, és a dir, que s’està revisant i analitzant tota la documentació que va aportar el sindicat i també la que el Servei d’Inspecció del Treball va sol·licitar a l’empresa després de rebre la denúncia.

Salut explica que es duran a terme “les accions indagatòries escaients” per esbrinar si els fets denunciats són certs i si causen algun tipus d’infracció. Un cop es tinguin “tots els elements necessaris per a prendre una decisió fonamentada” s’obrirà un expedient sancionador o bé s’arxivaran les actuacions.

El ministeri de Salut afirma que va tenir coneixement del cas el 7 de març, quan l’USdA va presentar la denúncia per diferents incompliments i per represàlies als treballadors que s’havien queixat. Així mateix, detalla que l’empresa va facilitar la informació el 24 d’abril i que des de llavors s’està analitzant, sense donar cap termini.

Separació d’activitats

Per altra banda, Salut assenyala que per evitar més irregularitats en el transport sanitari el SAAS va acordar en la darrera reunió mantinguda amb Ambulàncies del Pirineu que se separarà l’activitat pública de la privada, que passarà a ser gestionada per l’empresa Ambulàncies de les Valls. També es va decidir que se separarà el personal per tal que sigui “totalment independent i diferent al que porta l’activitat pública d’Ambulàncies del Pirineu”.

tracking