comerç

Els comerciants de Meritxell no donen suport a endarrerir les rebaixes al Nadal

Cinc grans associacions entreguen una carta al ministre Camp perquè reconsideri la data

Els comerciants de Meritxell no donen suport a endarrerir les rebaixes al NadalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc de les associacions de comerciants més importants del país, els del Centre Històric, Carlemany, Riberaygua i travesseres, Comerciants i Empresaris de la Massana i Associació d’Empreses d’Encamp, es van reunir ahir al matí amb el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, per entregar-li una carta signada en la qual li demanaven que reconsideri la posició de Govern de fixar com a data d’inici de les rebaixes el 22 de desembre, i que aquesta es retardés fins després de Nadal. La presidenta de la Federació d’Associacions de Comerciants (FACA) i dels Comerciants de Carlemany, Susagna Venable, va reconèixer que la trobada va transcórrer amb cordialitat però que “el ministre ens ha respost que ho havien d’acabar d’estudiar i s’ha compromès a donar-nos una resposta al més aviat possible”.

En aquesta carta, els comerciants exposen que “iniciar les rebaixes aleshores representaria una pèrdua important en el resultat al final de l’any, i per tant és inassolible per a les petites empreses”. També afirmen que poden generar frustració en el client, ja que “les promocions constants creen una imatge falsa del comerç del país. El turista creu que sempre és temps de rebaixes, i això el frustra quan no ho troba”. Finalment, els efectes sobre els propis negocis, “molts petits comerços encara notem els efectes de la crisi i les rebaixes només beneficien les grans empreses. Apostar per aquest model és anar al país de low cost”.

Qui no ha volgut sumar-se a la iniciativa va ser l’Associació de Comerciants de Meritxell, “perquè estem d’acord amb les dates que proposa el Govern. No volem polèmica amb les altres associacions, però el nostre client és diferent, menys de proximitat i molt més turístic”, afirmava la seva presidenta, Sònia Yebra. Tampoc s’ha sumat Iniciativa, del Pas de la Casa, ja que segons Jean Jaques Carrié, el seu representant, “no estem gaire al corrent de la reivindicació que fan els comerciants de baix. Nosaltres farem una reunió i després decidirem quina posició prenem”.

Venable descartava qualsevol tipus de manifestació, però “si no ens escolten i segueixen en aquesta direcció, tornarem a reclamar”, sentenciava.

LES CLAUS

1 Economia

El balanç de resultat sortiria negatiu

Segons les associacions de comerciants signants, “iniciar les rebaixes en les dates previstes és inassolible per a les petites empreses, que som majoria, ja que representaria una pèrdua important en el resultat de final d’any. Això només beneficia les grans empreses”.

2 repercussió

Pot generar frustració al turista

La imatge de país sempre en promoció és falsa i pot crear malestar entre els visitants, “mostrem una imatge que no és adequada. Sembla que gran part de l’atractiu comercial siguin les promocions però si els turistes no les troben, es queixen”.

3 Queixa

No preserva la diversitat comercial

El model només ajuda uns i no es preocupa per tots, “els plans econòmics del ministeri de Turisme i Comerç aporten solucions a curt termini que beneficien les grans empreses i porten a ser un país low cost. No preserven la diversitat comercial del país”.

tracking