El petit comerç reclama retardar les rebaixes al Nadal

Les grans empreses estan en desacord i el Govern ha de donar resposta als empresaris

Susagna Venable

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Comerciants va acudir a la reunió convocada per Govern per parlar del calendari de rebaixes esperançats que es retardin fins al 25 de desembre. És el plantejament que van presentar en una trobada la setmana passada i que no va rebre el rebuig de l’executiu “perquè no van prendre cap decisió ni van tancar cap data”, assegura la responsable, Susagna Venable, a COPE Andorra-AD Ràdio. L’empresària argumenta que els van proposar unes dates que no comparteixen “perquè el comerç petit surt desfavorit i acabem donant una imatge al turista que ve que sempre estem de rebaixes, que sempre hi ha alguna promoció”, i recalca que aquesta no pot ser l’aspiració d’Andorra, que “ha de donar una imatge de comerç diferenciat i no d’oferir tant preu”. Incideix que a llarg termini suposarà que “donarem una imatge més de serietat i fugir de la de low cost”.

Etiquetes:

Venable exposa que han comprovat que pràcticament tots els països tenen les rebaixes liberalitzades però no comencen abans del 25 desembre, i això hauria de fer el Principat, “perquè per a les petites botigues ens suposa bastant en el marge de negoci i per als grans ja hi ha d’altres recursos, però els petits som el 80% del teixit comercial d’Andorra i potser hem d’anar pel camí que creiem millor per als petits”. Des dels grans establiments ja es van mostrar en desacord d’endarrerir la data i també amb el que defensa part de la FACA d’eliminar les rebaixes prèvies que es fan als clients fidelitzats. Segons Venable aquest comprador ja estarà “força content” si el descompte és superior per a ell encara que no hi hagi rebaixes restringides. Una altra part del col·lectiu planteja, però, mantenir-les “començant l’1 de gener, com a Espanya, i les privades el 25 de desembre”.

L’estiu té menys impacte

Els petits empresaris proposen també que les rebaixes d’estiu comencin al voltant del 22-24-26 de juny, “perquè a Espanya comencen l’1 de juliol però potser no ens afecta tant perquè a l’estiu no tens unes compres segures com al Nadal”, assenyala Venable.

tracking