26.810 euros per als fills

Condemnat un home a pagar prop de 27.000 euros en concepte de set mesos de pensió alimentària als dos fills que ja havien superat la majoria d’edat.

26.810 euros per als fillsarxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si has estat mal estudiant abans de ser major d’edat, ho has de ser un cop assolits els 18 anys. Així ho va defensar un pare primer davant la Batllia i després davant de la sala civil del Tribunal Superior per no haver de pagar part dels 27.810 euros de la pensió alimentària per a dos dels seus fills, ja majors d’edat, reclamada per l’exdona i cor­responents al període del gener al juliol del 2014. Condemnat per la secció civil del Tribunal Unipersonal de Batlles a satisfer aquesta quantitat, l’home va presentar un recurs al Superior en què demanava la revocació de la pena per la poca brillantor del seu fill en els estudis. El pare assegurava que el noi, major d’edat, abans d’assolir-la “no era un estudiant aplicat ni disposava de les capacitats necessàries per tal de formar-se acadèmicament”, i que no s’havia demostrat que posteriorment “cursés estudis acadèmics amb normal aprofitament”. I per això demanava no pagar la pensió.

Etiquetes:

Però segons el tribunal que li ha donat parcialment la raó, el fet que el fill no fos alumne aplicat abans d’assolir la majoria d’edat, no pressuposa que més tard la seva actitud no fos una altra. El Superior considerava provat que havia cursat formació professional en aquella època. El pare tampoc volia pagar perquè deia que treballava, però el noi només rebia un salari de 270 euros. Respecte a la filla, deia que ja havia pagat els diners reclamats a la mare.

El Superior considera que l’home ha de pagar, perquè no ha demostrat haver-ho fet com deia. Bé, en un cas sí. Un pagament de 1.000 euros, que deixa la condemna en 26.810.

tracking