Consell de ministres

Govern recorda que ja s'han pres mesures per reactivar la construcció

Saboya assegura que l’executiu està obert a escoltar totes les propostes però que preval “l’interès general”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’executiu no tindrà en compte la demanda de la patronal de la construcció i de la promoció d’edificis que s’aprofiti la reforma de la Llei general d’ordenació del ter­ritori per incloure una sèrie de mesures, com l’eliminació de la cessió econòmica en sòl urbà consolidat, amb l’objectiu de revifar el sector. Gilbert Saboya, que ahir va fer les funcions de portaveu del Govern, preguntat a la roda de premsa posterior al consell de ministres va recordar que l’executiu sempre ha estat “obert” a escoltar les reivindicacions del sector, i que ha estat “l’impulsor” de moltes modificacions no només des del punt de vista normatiu, per ajudar que hi hagués una millora en la situació de crisi de la construcció.

El ministre es va referir al pla Renova, “un programa a iniciativa del Govern d’inversió directa i de facilitació de crèdits, que ha ajudat sense cap dubte a obrir noves vies que fins aquell moment no s’havien explorat i que naixessin sectors d’activitat que fa cinc anys no existien i que tenen molt futur, com els relacionats amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat”.

Saboya va insistir que el Govern està disposat a analitzar aquelles mesures que puguin ser d’interès per reactivar el sector, però sempre amb “respecte a l’interès general, ja que sempre s’ha de tenir en compte el seu bon i correcte equilibri”.

Adjudicacions i licitacions

Al consell de ministres d’ahir es van aprovar diverses adjudicacions i licitacions relacionades amb projectes constructius. Així, s’ha adjudicat la segona fase de les obres de manteniment a la carretera de la Rabassa entre els quilòmetres 9,3 i 10,4, i la dels treballs d’arranjament a la xarxa viària de túnels per actuar als del Pont Pla, Dos Valires i Arcalís.

També s’han licitat millores a l’escola Fiter i Rossell com són la construcció d’un pati cobert i d’una escala d'emergència, i l’ampliació d’aules. Es vol adjudicar l’obra en breu, per això s’ha licitat amb caràcter d’urgència, amb l’objectiu que els treballs estiguin enllestits per al proper curs escolar 2017-2018.

RETRETS A SDP PER ANDORRA TELECOM

“És una llàstima que haguem de perdre el temps parlant d’aquest tema.” Així va respondre Saboya quan va ser preguntat per la denúncia feta dimarts pel conseller general d’SDP, Víctor Naudi, que el ministre Jordi Tor­res havia mentit en dir la data en què es va llogar la nova oficina comercial d’Andorra Telecom. “El ministre va dir que el lloguer s’havia començat a pagar el novembre d’aquell any. Va ser un lapsus. Es referia al del 2015”, va indicar, per afegir que “és trist perquè al senyor Naudi se li va dir després que era el 2015 i que havia estat un lapsus”. Per Saboya, “una obvietat s’ha convertit en un casus belli”.

Govern recorda que ja s'han pres mesures per reactivar la construcció

tracking