Iniciativa cultural

Projecte per acollir un Festival de Cap Roig l'hivern vinent

L’empresa responsable del certamen musical gironí i Principadel gairebé han tancat un acord per portar 25 concerts el pròxim hivern

Projecte per acollir un Festival de Cap Roig l'hivern vinentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Principadel i l’empresa de promocions musicals Clipper’s Live, que organitza el Festival de Cap Roig, tenen pràcticament un acord per crear un festival a Andorra similar al de la localitat gironina. La iniciativa preveu engegar el pròxim hivern amb 25 concerts d’artistes de renom que tindrien lloc a l’espai de la pista central del Club Principadel, actualment en construcció. Aquesta instal·lació tindrà capacitat per a dues mil persones a les graderies, però per al festival es podrien arribar fins a les tres mil localitats perquè es podria utilitzar la part de la pista per habilitar seients. La idea passa perquè els concerts comencessin al desembre, coincidint amb l’inici de la temporada d’hivern, i s’allarguessin fins a l’abril. Entre les actuacions també s’hi inclouran sessions de DJ famosos.

Clipper’s Live com a empresa que s’encarrega d’organitzar el Festival de Cap Roig, a banda d’altres esdeveniments musicals té tota una sèrie d’artistes amb els quals treballa sovint, segons va explicar el cap de comunicació, Miquel Fernández. Aquest és el motiu pel qual els primers noms que han transcendit com a possibles integrants del cartell són els de cantants que treballen sovint amb Clipper’s. Concretament aquests primers són Alejandro Sanz, Johnny Halliday i Sting. Fernández va detallar que el projecte es troba encara en una fase incipient i que per tant no es pot avançar res, ni del possible cartell ni de les dates.

Una gran infraestructura

El Club Principadel, impulsat per l’empresari Miguel Lao, té previst un ambiciós projecte per a unes instal·lacions esportives de primer nivell a l’espai que fins fa poc ocupava el club de Tennis Santa Coloma. Les obres ja estan força avançades i s’espera que el mes vinent el club ja pugui obrir les portes. A banda de pistes de pàdel i tennis per als socis, el club ha previst la pista central de pàdel, amb capacitat per a dues mil persones i que ha d’acollir els partits del World Padel Tour. Dins de l’estructura de les graderies s’han previst 300 places a la llotja.

La pista central ha d’estar a punt els pròxims mesos, tenint en compte que la prova del World Padel Tour, que s’anomenarà Andorra Open 2017, ha de disputar-se del 25 de setembre a l’1 d’octubre.

La idea del projecte de festival passa per repetir la fórmula de Cap Roig i que el públic potencial sigui tant la població andorrana com els turistes que venen durant la temporada d’hivern. Fonts properes al projecte van indicar que es vol buscar les dates amb major afluència de turistes per col·locar els artistes amb més tirada. I s’està convençut que la fórmula de concerts per a entre dues mil i tres mil localitats d’artistes coneguts són factibles de fer funcionar. Lluny de buscar concerts massius, tal com Clipper’s Live va idear com a projecte d’èxit a Cap Roig.

CLIPPER'S O L'ÈXIT D'UNA EDITORIAL INDEPENDENT

El Festival de Cap Roig que se celebra a l’estiu arriba a Calella de Palafrugell i és l’esdeveniment més important de la Costa Brava. Clipper’s Live porta cada any a Cap Roig grans noms de la música i la dansa al marc incomparable del castell i el jardí botànic. Aquest festival s’ha guanyat un nom i un prestigi propis, i és ben acollit pels estiuejants que trien la Costa Brava com a destí de vacances. Es tracta de concerts d’artistes famosos però en petit format per a 2.118 espectadors. Els concerts musicals tenen lloc en un entorn natural format pel Castell de Cap Roig i el seu jardí botànic. Clip-per’s, l’empresa que gestiona el projecte, es considera el principal editor musical independent a Espanya. Fundada per Juli Guiu Clara el 1952 va ser portada pel seu fill Juli Guiu Arbeloa i ara pel seu net Juli Guiu Marquina, que és qui ha negociat l’acord amb l’empresari resident d’origen filipí. Miguel Lao. Dins del festival de Cap Roig, el llistat de noms és impactant, amb Bob Dylan o Elton John dins de desenes d’artistes famosos. Per al cartell d’enguany, estiu del 2017, el principal atractiu serà la banda Wilco, acompanyada entre altres per The Pretenders, Anastacia, Miguel Bosé, Blaumut, Norah Jones, David Bisbal, Hombres G, Els amics de les Arts, Andrea Bocelli, Estopa, Melendi, Dani Martín, Sílvia Pérez Cruz i Sidonie.

tracking