Un expert diu que canviaran la regularització de béns a fora

Afirma que Madrid suavitzarà les sancions que afecten actius del Principat

Un expert diu que canviaran la regularització de béns a foraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat que va portar l’Estat espanyol a la Comissió Europea pel model 720 que obliga els ciutadans a declarar els béns a l’estranger que superin els 50.000 euros es mostra confiat que els tribunals obligaran Espanya a suavitzar les sancions dels actius que estan en països de la UE però també dels que estan a Andorra. Alejandro del Campo assegura que la normativa de l’Agència Tributària és “una espasa de Dàmocles terrible” perquè aplica una sanció del 150% a les persones que declaren fora de termini.

Etiquetes:

L’advocat de Palma, que ahir va pronunciar una conferència al despatx Cases & Lacambra d’Escaldes, assegura que “no es pot permetre a Espanya modificar [la normativa] només pel que respecta a béns situats a la UE, també ha de suavitzar les sancions i les conseqüències respecte als béns situats a països extracomunitaris, sigui Andorra, Suïssa o els Estats Units”. “No tinc cap dubte que es protegirà la gent amb diners i inversions a Andorra. Els tribunals no permetran que se suavitzin les sancions només per a gent amb diners a la UE, sinó també a les persones amb residència aquí”, va insistir.

Malgrat que l’Estat veí del sud encara no ha modificat la normativa –Brussel·les va exigir-li canvis en considerar desproporcionat el model–, el lletrat està convençut que “els tribunals donaran la raó als contribuents i obligaran Hisenda a retornar els diners que han cobrat”, i per això recomana recórrer les sancions.

Del Campo considera que el llindar de 50.000 euros és “tan reduït” que ha provocat que molts espanyols estiguin abandonant el país per evitar ser multats.

tracking