Consell de ministres

Educació combatrà amb una aplicació l'assetjament escolar

Els alumnes de segona ensenyança d’Encamp la tindran als seus iPad

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Educació va presentar ahir al Govern la prova pilot que ha posat en marxa a l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp que té com objectiu prevenir les situacions d’assetjament escolar, i que s’emmarca en el pla general d’accions per lluitar contra aquesta xacra que està ultimant el ministeri. El pla té com a objectiu establir un seguit de mesures per poder conscienciar, prevenir i reduir l’assetjament escolar. En el cas de l’escola d’Encamp, on tots els alumnes treballen amb iPad, s’ha optar per provar una aplicació que permet que els alumnes que pateixen una situació d’assetjament puguin alertar les persones de referència de l’escola i activar d’aquesta manera el protocol d’intervenció.

L’aplicació, que es diu B-resol i que ja s’utilitza en altres països, també permetrà fomentar la resolució de tots tipus de conflictes per la via del diàleg amb la supervisió i el seguiment d’un docent. També preveu altres fórmules, com ara la figura de l’intermediador o el paper d’altres alumnes.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar que l’aplicació es posa a disposició de tots els alumnes del centre –ja s’ha informat els pares que en els propers dies els estudiants rebran un enllaç per descarregar-se-la en els iPad– i que els docents i psicopedagogs de l’escola han rebut una formació específica en aquest àmbit. “Es tracta d’una aplicació molt participativa”, va assenyalar el ministre.

L’objectiu del ministeri d’Educació és que un cop analitzada i valorada la seva eficiència, l’aplicació es pugui estendre en un futur a altres centres escolars dels tres sistemes educatius.

Educació combatrà amb una aplicació l'assetjament escolar

tracking