La Cambra diu que la situació bancària alenteix la recuperació

Marc Pantebre destaca que el sector financer incideix en altres activitats

La Cambra diu que la situació bancària alenteix la recuperacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, va destacar ahir que tot i que el 2016 va tancar amb dades positives, “la sotragada del sector bancari” ha repercutit en l’economia. “Representa el 20% del PIB, i el 20% del PIB no és broma”, va ressaltar en una roda de premsa per presentar la nova web de la Cambra i les seves accions.

Etiquetes:

El ministre de Comerç, Francesc Camp, va manifestar recentment que Andorra havia sortit de la crisi perquè tots els indicadors econòmics van tancar amb xifres positives el 2016, excepte el nombre d’assalariats dels bancs, que es va reduir un 1,9% al novembre en comparació amb un any abans. Malgrat això, Pantebre va alertar ahir que el sector financer és “inductor a altres branques de l’economia”. A més, va apuntar que si bé en el conjunt l’economia ha tancat millor el 2016 que el 2015, “aquesta percepció” no arriba a algunes empreses o a l’economia domèstica. “Hi ha hagut una millora en uns sectors, però no en d’altres”, va matisar.

D’altra banda, Pantebre es va mostrar satisfet que el Govern ara els facilita més informació sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea, alhora que escolta més les seves aportacions. “Contràriament al que veiem al principi, hi ha hagut un canvi important en la transmissió de la informació”, va puntualitzar.

Així mateix, la directora de la Cambra, Pilar Escaler, va indicar que han emès 22 signatures digitals per a empreses i professionals, xifra que va qualificar de “baixa”. Per això, Escaler va instar el Govern a ampliar el nombre de tràmits que es puguin fer amb firma digital perquè més empresaris la utilitzin. El secretari d’Estat d’Administració Pública, Antoni Rodríguez, va dir que els empresaris només poden utilitzar la signatura digital per la presentació dels comptes, però que esperen ampliar-la a altres gestions o potenciar que per a tràmits com el certificat d’habitabilitat no es requereixi la firma. A més, el Govern ha entregat unes 40 firmes digitals a persones físiques o que treballen a l’administració.

tracking