Finances

Standard & Poor's manté el ràting al país en BBB-/A-3 amb horitzó estable

Destaca que el sistema financer s’ha estabilitzat després de la crisi de BPA

Standard & Poor's manté el ràting al país en BBB-/A-3 amb horitzó estable

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agència de qualificació Standard & Poor’s va fer pública ahir una nova avaluació sobre el Principat en què confirma el ràting en BBB-/A-3, així com la perspectiva estable, mantenint les qualificacions que ja va atorgar a l’estiu. L’agència referma els ràtings després de constatar que Andor­ra continua la seva agenda de reformes, l’economia del país “es recupera gradualment”, les finances públiques continuen sota control i el sector financer s’ha estabilitzat després de la crisi de BPA. A la nota publicada ahir, l’agència de ràting qualifica de manera positiva l’acord d’intercanvi automàtic d’informació fiscal, considerant-lo com un “pas necessari” envers la convergència de la regulació d’Andorra amb les pràctiques internacionals.

Standard & Poor’s també destaca que no hi ha evidències que l’afer BPA hagi perjudicat la resta de bancs, tot i que creu que l’homologació amb les pràctiques internacionals representarà un repte per a la competitivitat del sector financer a mitjà termini.

Els avaluadors també valoren positivament les negociacions del Govern amb institucions financeres com el Fons Monetari Internacional, ja que creuen que aquest pas pot millorar l’estabilitat del sistema financer i la capacitat del país per evitar possibles futures crisis financeres així com les seves repercussions. De fet, S&P continua assenyalant com a riscos que Andorra no tingui un banc central i el fet que el sector financer tingui un pes tan important en el PIB. S&P valora positivament l’increment de l’1% del PIB durant el 2016 com a resultat de l’estabilització del sistema financer.

tracking