Meteorologia

Torna la neu i calen cadenes a partir del Tarter

Durant la nit han estat necessàris els equipaments especials a tota la xarxa viària del país

Intensa nevada i equipaments a tot el PrincipatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La neu ha tornat a fer acte de presència a tot el país entre ahir a la nit i la matinada d'avui a totes les cotes del Principat. Això ha fet necessaris els equipaments especials per als vehicles per a circular per tota la xarxa viària durant la nit. Aquest matí, després de la neteja per part del COEX de part de les carreteres, és obligatori circular equipat a partir del Tarter.

Un accident a l'entrada sud del país, a la N-145 causa retencions de fins a 1 quilòmetre, ja que hi ha pas alternatiu.

La neu va arribar ahir al país i ho va fer de manera intermitent durant el dia però a la nit la situació va empitjorar. A partir de les vuit del vespre la nevada es va intensificar de manera notable. El resultat han estat nevades més intenses a la part sud del país que no a la part nord. A Aixàs s'ha registrat gruixos consolidats de 15 cm i, en canvi, a Sorteny, de 4 cm. El perill d'allaus per sobre de 1.800 m és del nivell 3 (marcat) i, per sota d'aquesta cota, moderat. A la zona del Madriu-Perafita-Claror, però, s'ha elevat el nivell a 3.

Avui es preveu que el cel estigui parcialment ennovilat i que caiguin alguns flocs.Es reforçarà el vent d’oest a sud-oest amb ratxes de 40 a 60 km/h ens cims i serralades. S'esperen temperatures màximes de 2ºC a Andorra la Vella, 0ºC a les Salines, -3ºC a Soldeu i al Pas de la Casa. Per demà la previsió és que hi hagi precipitacions en forma de neu.

D’altra banda, de cara al cap de setmana Grandvalira pronostica acumular gruixos d’entre 80 i 150 centímetres i obrirà fins a 210 quilòmetres, és a dir, 128 pistes i fins a 70 remuntadors. El domini també habilitarà el 100% dels tres snowparks i els sis circuits d’esquí de muntanya.

tracking