serveis

Una avaria deixa sense llum 3.200 abonats de Sant Julià

Es tracta de la incidència més important que s’ha patit els últims vuit anys

Una avaria deixa sense llum 3.200 abonats de Sant JuliàARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de tres incidències van afectar ahir la línia elèctrica que dona servei al poble de Sant Julià afectant 3.200 abonats, segons es va confirmar des de la Mútua Elèctrica. L’avaria va començar quan faltaven deu minuts per a la una del migdia, tal com van indicar des de la companyia elèctrica parroquial, al cap de mitja hora la meitat dels afectats ja tornaven a tenir subministrament. Un quart d’hora més tard els perjudicats eren només 200 abonats de 10 edificis de la carretera de Fontaneda, uns ciutadans que no van recuperar la llum fins a dos quarts de cinc de la tarda, un cop la Mútua Elèctrica va haver solucionat la problemàtica.

Des de l’empresa es va indicar que l’avaria es va produir per tres problemes tècnics en un tram de 700 metres de la línia que dona servei al centre del poble (de manera que no van veure’s afectats ni els quarts, ni la zona del túnel ni tampoc els clients de la zona del Sant Eloi fins a la frontera). Les dificultats d’accés a les torres, que es troben a la zona de coll de Jou, també van comportar el retard a donar solució a la problemàtica. Cal tenir present que els veïns de Fontaneda estava previst que aquest matí, entre les 6 i les 6.30 hores, tornessin a quedar-se sense subministrament elèctric perquè la companyia havia de consolidar dues reparacions provisionals que es van fer ahir.

Amb tot, des de la Mútua es va destacar que la parròquia no patia una avaria d’aquesta magnitud des de fa almenys “7 o 8 anys”. Ara bé, sí que es va admetre que la línia afectada és “un dels punts negres que tenim”. Per aquest motiu l’any 2015 es van iniciar els tràmits per tal de desdoblar-la, ja que això els permet, si hi ha un problema, que no sigui d’aquest abast ja que hi ha menys abonats connectats.

La Mútua, però, no podia fer la inversió completa en un any (en total s’hi han destinat 150.000 euros), de manera que s’ha pagat en dos exercicis, el 2015 i el 2016. Des de la companyia elèctrica es va destacar que ja s’ha fet tot el cablejat, també fins a l’estació de la Margineda, de manera que tan sols falta connectar-se amb FEDA i signar el contracte.

tracking