política

SDP segueix en alerta per si caldrà visat per viatjar

SDP segueix en alerta per si caldrà visat per viatjar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

SDP segueix en alerta per si l’autorització que necessitaran els països tercers per viatjar als estats de la Unió Europea a partir del 2020 afectarà Andorra. El partit ha entrat una pregunta a Sindicatura on demana “quines gestions ha fet i pensa fer el Govern perquè els nacionals d’Andorra romanguin exempts en l’aplicació de la nova normativa europea d’informació i autorització de viatge”. Segons va explicar ahir en roda de premsa el conseller Víctor Naudi, encara “no hi ha la certesa que Andorra estigui exempta d’això”.

Tot i que la Comissió Europea ha deixat clar que la proposta oficial del reglament sobre el visat no afecta Andorra, SDP destaca que hi ha webs que inclouen el Principat en el llistat d’estats que necessitaran l’autorització. “És cert que no és oficial, però són webs suficientment serioses”, va recalcar Naudi, en referència a la pàgina web del Sistema Europeu d’Informació i Autorització de Viatge (Etias). En aquest espai, “el nostre estatus és diferent al de Mònaco i San Marino, i això ens fa sospitar”, va concloure.

Naudi va lamentar que el Govern “no ho expliqui tot” sobre el procés negociador amb la Unió Europea per a l’acord d’associació, i va indicar que hi ha “contradiccions” respecte a la qüestió del tabac. Per altra banda, va valorar que els consellers demòcrates hagin acceptat l’esmena a la llei de la policia per incloure el requisit de la nacionalitat en la plaça de director del cos. El parlamentari va subratllar “el canvi d’actitud de DA” tot i lamentar que no s’acceptés el dret de vaga.

tracking