transport

L'estació de busos no obrirà abans del març

L’empresa adjudicatària està treballant per enllestir les infraestructures que falten

L'estació de busos no obrirà abans del marçXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Maria Canals, el director general d’Autocars Nadal i un dels socis que formen part de l’empresa adjudicatària encarregada de la gestió de la nova estació d’autobusos, va explicar al Diari que les obres per inaugurar la instal·lació continuen endavant i va ressaltar que “s’està fent una feina fantàstica”. El director també va declarar que si no hi havia imprevistos és possible que les obres finalitzin al llarg del mes de març, i va voler desmentir certes informacions que al·legaven que no s’havien complert els terminis d’obertura.

“El Govern va entregar la construcció amb les condicions que nosaltres ja coneixíem, perquè al final no poden entregar una obra per a l’administració d’un equipament sense saber qui és l’adjudicatari final, ni com el voldrà condicionar, ni quin tipus de tecnologia hi voldrà instal·lar, i justament és això el que està endarrerint el procés d’obertura”, va declarar Canals, i va continuar, “tot i així no es pot dir que hi hagi un retard. S’han complert amb tots els terminis establerts per Govern. L’obra es va entregar amb temps i forma, el que passa és que se’ns va entregar en concurs just abans de les vacances de Nadal”.

Els elements tècnics

El director d’Autocars Nadal va explicar que quan se’ls va entregar l’obra “acabada” van veure que hi havia una sèrie d’elements tècnics que no estaven previstos, és a dir, els materials i condicionaments. De seguida els socis van començar a contactar amb els proveïdors, però tal com va explicar Canals “els distribuïdors, al seu torn, havien de demanar una sèrie de materials a fàbrica, i es van trobar que moltes estaven tancades, o no donaven els materials ni els terminis d’entrega per culpa de les festes de Nadal”. Finalment, la setmana següent de Reis, van començar a rebre respostes i dates d’entrega.

Canals també va comentar que hi ha infraestructures tècniques que són més fàcilment subministrables que d’altres. El més delicat, en aquest cas, són els equipaments que ajuden a controlar els elements de l’estació, és a dir, els lectors de matrícules, els panells d’informació, les càmeres de seguretat, l’obertura de barreres, etc. “Es necessiten softwares complexos i molts components venen d’Anglaterra, a més sense aquests elements seria impossible obrir l’estació”, i va afegir “això no vol dir que s’hagi fet una mala feina, sinó que Govern no podia saber si necessitaven un sistema o un altre, i per tant, no ho podia instal·lar”.

En principi, l’empresa adjudicatària estima que aquesta part tècnica, més complexa, estarà enllestida al març, la mateixa data que li van donar al ministre d’Ordenament Territorial quan es van reunir ahir per parlar dels timings d’obertura. Tot i així, el director va apuntar que “un proveïdor m’ha dit que ho tindrà llest sobre el sis de març, però clar, m’ha dit que era un termini molt apretat, i jo entenc que això significa que potser no ho té acabat”.

D’altra banda, hi ha aspectes que s’estan tancant amb més celeritat i l’adjudicatària preveu tenir-los a finals de febrer, com les taquilles, l’electricitat, la telefonia, la fusteria, els vidres, i la informàtica. “Els operaris ja hi estan treballant i tenen el material”. Tanmateix, Canals va indicar que d’aquí a 15 dies disposarien de dates més concretes quant a finalització de les obres.

LES CLAUS

1 La construcció

L’obra es va entregar a finals de novembre

Govern va entregar l’obra a l’empresa adjudicatària a finals de novembre, però faltava instal·lar diferents elements tècnics que, com va explicar Canals, eren ells els que ho havien de gestionar, ja que eren ells qui havien d’escollir el tipus d’infraestructura que volien.

2 El nadal

Les festes van complicar la situació

L’empresa adjudicatària va començar a contactar amb els proveïdors de materials i serveis que necessitava per enllestir l’estació en el moment que se’ls entrega l’obra, 15 dies abans de Nadal, per la qual cosa moltes fàbriques estaven tancades o no sabien els terminis.

3 ‘Timings’

Es preveu que les obres acabin al març

Els socis van reunir-se amb el ministre d’Ordenament Territorial per parlar dels temps de finalització dels treballs. Es preveu que la majoria d’obres acabin durant el mes de març. Tot i així, és un escenari que pot variar perquè es depèn dels proveïdors.

tracking