diplomàcia

Gilles Serra es converteix en el cònsol honorari de Luxemburg al país

El consolat vol fomentar el desenvolupament de les relacions bilaterals i noves inversions

Gilles Serra es converteix en el cònsol honorari de Luxemburg al país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gilles Serra ha estat nomenat cònsol honorari de Luxemburg, una figura que haurà d’“ajudar a augmentar l’impuls que s’ha desenvolupat en les relacions bilaterals els últims anys” i “donar suport al desenvolupament de les relacions per al benefici dels ciutadans i les empreses dels dos països”, segons va informar ahir l’ambaixada de Luxemburg al Principat. L’obertura oficial del consolat honorari tindrà lloc dimarts que ve amb la presència de l’ambaixador luxemburguès, Jean Graff, i el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya.

Segons va explicar l’ambaixada en un comunicat, Serra ha estat designat cònsol honorari “pel seu ampli coneixement” dels dos països. En aquest sentit, s’ocuparà d’intensificar les relacions bilaterals entre ambdós estats. Unes relacions que tal com posa en relleu l’ambaixada, “s’han expandit els últims anys” amb les trobades entre els líders polítics a diferents nivells i la implantació de les entitats bancàries del país a Luxemburg amb l’obertura de diferents seus al centre financer del ducat. A més, entre altres iniciatives conjuntes, l’ambaixada recorda que Luxemburg participa en el festival de cinema francès que s’organitza al Principat.

Així mateix, l’ambaixada destaca la signatura del conveni de no doble imposició que va entrar en vigor el 7 de març del 2016, el tercer a fer-ho, i afirma que “donarà un nou impuls a les inversions respectives”. El conveni es va signar el 2 de juny del 2014.

tracking