Política

El Govern i els cònsols acceleren els treballs pel nou model competencial

El traspàs de l’atenció domiciliària i l’agència tributària única són els punts més avançats

El Govern i els cònsols acceleren els treballs pel nou model competencialXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i els comuns estan accelerant els treballs per definir cap a on ha d’anar la reforma de la Llei de competències i transferències. És per això que s’intensifiquen els contactes de cara a l’ar­ribada de l’any nou perquè els canvis puguin veure la llum al llarg del 2017, un dels objectius que es va fixar l’executiu amb el nomenament de Consol Naudí com a secretària d’Estat de Relacions Institucionals i qui comanda les negociacions. El cap de Govern, Toni Martí, es va reunir divendres amb els cònsols per fixar el calendari de treball amb vista a les properes setmanes.

Segons van explicar fonts presents a la reunió, es va acordar celebrar una nova trobada abans d’acabar l’any, la setmana que ve, i una altra passat Reis. Un calendari que, segons el líder de l’executiu, ha de ser “molt intens” per tal d’arribar a un acord sobre el nou model competencial. La previsió és comptar amb un text definitiu i entrar-lo a tràmit a final del 2017. Una meta que es veu factible ja que, segons Naudí, l’artífex de la reforma, hi ha bona sintonia entre els diferents interlocutors. En aquestes cimeres, com en la de divendres, que va ser de caràcter tècnic per planificar les actuacions que s’hauran de dur a terme amb l’arribada del nou curs, el Govern negociarà amb els comuns tots els aspectes a reformar. Dues de les qüestions més avançades, que també es van abordar a la darrera reunió, són el traspàs del servei d’atenció domiciliària (SAD) i la creació de l’agència tributària única.

En el primer cas, la nova gestió unificada –les corporacions ja han lliurat el servei– entrarà en funcionament a partir del maig de l’any que ve, quan s’hagi conclòs la transició del personal i els béns públics, fet que haurà de repercutir en un increment del personal i les hores d’atenció. Pel que fa a l’agència tributària, la previsió és que comenci a funcionar a final del 2017 amb dues àrees diferenciades, una per als impostos del Govern i una per a les taxes i tributs comunals.

tracking